17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
WORLD

Αίγυπτος: Το μεγαλύτερο κίνημα της φιλελεύθερης αιγυπτιακής αντιπολίτευσης δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές

Το μεγαλύτερο κίνημα της φιλελεύθερης αιγυπτιακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα παρουσιάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, μετά την καταδίκη του επικεφαλής του κινήματος και πιθανότερου Χισάμ Κάσεμ σε φυλάκιση έξι μηνών.

Η καταδίκη του Χισάμ Κάσεμ χθες τον εμποδίζει να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης. Η έφεσή του θα εκδικασθεί στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Χισάμ Κάσεμ, 64 ετών, “ήταν πιθανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές”, αναφέρεται σε ανακοίνωση ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθερο Ρεύμα, το οποίο γνωστοποιεί ότι δεν θα παρουσιάσει υποψήφιο στις προσεχείς προεδρικές εκλογές και ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές του.

“Το πολιτικό κλίμα δεν επιτρέπει την διεξαγωγή ελεύθερων, ισότιμων και δίκαιων εκλογών, χωρίς τις οποίες το καθεστώς είναι ανταγωνιστής και διαιτητής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο μοναδικός υποψήφιος που διεξάγει μέχρι στιγμής προεκλογική εκστρατεία είναι ο Αχμεντ αλ-Ταντάουι, ο οποίος κατήγγειλε επανειλημμένες παρενοχλήσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των ομάδων και των υποστηρικτών του.

Την Παρασκευή, ο Αχμεντ αλ-Ταντάουι κατήγγειλε ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται από τον Σεπτέμβριο 2021, αφού το εργαστήριο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο διαπίστωσε την παρουσία κατασκοπευτικού λογισμικού.

Αν και δεν το έχει ανακοινώσει επισήμως, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, όπως εκτιμούν οι παρατηρητές.

Ο συνασπισμός Ελεύθερο Ρεύμα συγκροτήθηκε τον Ιούνιο από κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως της αριστεράς και υποστηρίζει την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και το τέλος της κυριαρχίας του αιγυπτιακού στρατού επί της αιγυπτιακής οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Γάζα: Έφτασε στο αιγυπτιακό λιμάνι Αλ Αρίς τουρκικό πλοίο που μεταφέρει νοσοκομεία εκστρατείας

banks

Ισραήλ: Μετά τη Χαμάς στο “στόχαστρο” θα τεθεί η Χεζμπολάχ

banks

ΗΠΑ: Τα drones που έφτασαν στο Κρεμλίνο ενδέχεται να εκτοξεύτηκαν από το ρωσικό έδαφος

banks

Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία – Η Ουκρανία στην ατζέντα

banks

Έφτασε στην Πράγα για επίσκεψη ο Β. Ζελένσκι

banks

Συρία: 7 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στο καθεστώς σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ

banks