22.5 C
Athens
May 1, 2024
Image default
ECONOMY

Αγρότες: «Μαρσάρουν» τα τρακτέρ για Αθήνα, παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

«Πυρετός» επικρατεί στα αγροτικά μπλόκα, καθώς προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Τρίτη. Παρά το «όχι» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι  παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους  Συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων σχεδιάζουν οι αγρότες και για το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι συμμετέχοντες αγρότες αποφάσισαν να φύγουν σχεδόν μαζικά με τρακτέρ προς την Αθήνα. Σε ότι αφορά τις ημέρες μέχρι και την προσεχή Τρίτη, αποφασίστηκε την Κυριακή στις 10:00 να μεταβούν στα διόδια Μοσχοχωρίου, να ανοίξουν τις μπάρες και να περνάνε τα αυτοκίνητα ελεύθερα. Θα αποφασίσουν τότε για πόση ώρα θα γίνει αυτό.

Αγρότες: Πώς θα γίνει η «απόβαση» στην Αθήνα – «Φρένο» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο με τρακτέρ

Να σημειωθεί ότι η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

Στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ. Οι αγρότες  στο τελωνείο της Νίκης τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.

Ουρές στην Εγνατία Οδό

Ουρές οχημάτων έχουν σχηματιστεί στην Εγνατία οδό, από τον κόμβο του Βασιλικού μέχρι την Ηγουμενίτσα, αφού οι αγρότες της Θεσπρωτίας, συνεχίζουν τον αποκλεισμό του λιμένα εξωτερικού, όπως κάθε βράδυ από τότε που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις.

Έβρος: Μπλόκο στα τελωνεία

Την εντατικοποίηση από την επόμενη εβδομάδα των κινητοποιήσεων που ήδη πραγματοποιούν στον Έβρο, ενόψει και του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που οργανώνεται στην Αθήνα την Τρίτη, αποφάσισαν οι αγροτικοί σύλλογοι του Νομού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Ηλία Αγγελακούδη στην αποψινή σύσκεψη «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε την Τρίτη στο κλείσιμο του τελωνείου του Ορμενίου από τις 12.00 ενώ θα ενισχυθεί με αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο στον κόμβο των Καστανεών όπου συνεχίζουμε με δίωρους αποκλεισμούς του δρόμου μετά το απόγευμα.

Την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν νέες αποφάσεις ανάλογα με τα αντανακλαστικά που θα δείξει η κυβέρνηση στο μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζεται στην Αθήνα, το οποίο και στηρίζουμε.

«Συνεχίζουμε το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων και το Σαββατοκύριακο από τις 19.00 έως τις 21.00, ενώ τη Δευτέρα θα εντατικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής.

Related posts

ΕΟΤ: Σύμβαση 500.000 ευρώ για την τουριστική προβολή της Χίου

banks

Υποχωρεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, ενισχύεται το ευρώ

banks

ΣΔΟΕ Μακεδονίας: Σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος

banks

Πλαφόν στα επιτόκια: Πώς προστατεύονται οι Έλληνες δανειολήπτες

banks

Süddeutsche Zeitung: Ποιο ελληνικό νησί, είναι πρώτο στην λίστα «άγνωστων» προορισμών που πρέπει να επισκεφτούμε

banks

Παράγωγα: Ψαλίδισμα στην πτώση, με αύξηση όγκων των ΣΜΕ κάθε τύπου

banks