23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Αδιανόητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη για τους 4 του «Blue Horizon» – «Πήγαν για δουλειά και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για δολοφονία»

Ο υπουργός ισχυρίστηκε πως εκτός από την οικογένεια του 36χρονου νεκρού που θρηνεί, υπάρχουν κάποιοι που θρηνούν και για τους κατηγορούμενους.

Σε μια αδιανόητη δήλωση για το θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά που, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» και κατέληξε στη θάλασσα, προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την εικόνα που είδαμε, είναι μια εικόνα φρίκης. Αισθάνομαι συντετριμμένος και για το θάνατο του συνανθρώπου μας και για την εικόνα που εκπέμπει ένα πλοίο της ακτοπλοΐας […] Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή για κανένα λόγο και με κανένα τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Εξίσωση θύματος – θύτη;

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο υπουργός ισχυρίστηκε πως εκτός από την οικογένεια του 36χρονου νεκρού που θρηνεί, υπάρχουν κάποιοι που «θρηνούν» και για τους κατηγορούμενους.

«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε.

Ο αρμόδιος υπουργός αγνοεί το γεγονός ότι τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους όταν έριξαν τον άτυχο 36χρονο στη θάλασσα, αλλά επίσης και όταν εκείνος βρέθηκε στα νερά του Πειραιά, εκείνοι τον αγνόησαν και το πλοίο ταξίδεψε για 42 λεπτά κανονικά προς τον προορισμό του.

Σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού, ο υπουργός δήλωσε ότι «ο ύπαρχος ήταν μπροστά» και επιβεβαίωσε ότι «ο καπετάνιος σε αυτά τα πλοία έχει εικόνα του καταπέλτη» απ’ όπου έπεσε ο 36χρονος.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του πλοίου παρ’ όλο που ο 36χρονος ήταν μέσα στη θάλασσα ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Η πρώτη ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι κάποιος άνθρωπος γλίστρησε και βρέθηκε στη θάλασσα. Συνήθως δε χρειάζεται να γυρίσει το πλοίο για να διαχειριστεί το περιστατικό αλλά το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει από τη στιγμή που υπήρξαν οι πρώτες κατηγορίες και επικοινωνίες ανθρώπων που είπαν ότι είδαμε να τον σπρώχνουν στη θάλασσα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Βόρεια Μακεδονία: Από αύριο εκδίδονται τα διαβατήρια με το νέο όνομα της χώρας

banks

Νίκος Δένδιας: Περίοδος ριζικών αναταράξεων

banks1

Εκλογές 2023: Πώς ψηφίζουμε με gov.gr wallet

banks1

Νίκος Δένδιας: Το Σαν Μαρίνο δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

banks

Ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο

banks1

Πέντε Έλληνες ευρωβουλευτές με επιρροή στις Βρυξέλλες

banks