23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Αδ. Γεωργιάδης: Τριετίες με αναδρομική ισχύ θα είχαν επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία

Σε εξέλιξη είναι συζήτηση στη Βουλή για το εργασικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται το απόγευμα.

Κατά την δεύτερη ημέρα της συζήτησης παραμένουν υψηλοί οι τόνοι, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται το νομοσχέδιο τονίζοντας ότι στόχος είναι να βάλει τέλος στις παθογένεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στα εργασικά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις των πολιτών.

Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για νομοσχέδιο- έκτρωμα που πηγαίνει πολλούς αιώνες πίσω τα εργασιακά δικαιώματα.

Στο νομοσχέδιο για «την ενίσχυση της εργασίας» ενσωματώνεται η τροπολογία για το «ξεπάγωμα» των τριετιών και η απαλλαγή από τη συμμετοχή για τη χορήγηση φαρμάκων και η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές.

Μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο θέμα των τριετιών και γιατί δεν μπορεί να ισχύσει η αναδρομική ισχύ του «ξεπαγώματος». Όπως είπε, κάτι τέτοιο θα είχε επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι επιστρέφουν οι τριετίες ως μία κυβερνητική κίνηση αντιπερισπασμού στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η απόφαση για τις τριετίες ελήφθη από τον πρωθυπουργό και τον ίδιο στα μέσα Αυγούστου.

Related posts

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Ξεκινά η προανάρτηση σε περιοχές της Εύβοιας

banks

Ανεργία: 854.181 έψαχναν δουλειά τον Μάιο μέσω ΔΥΠΑ

banks

ΜμΕ: Η πανδημία του κορωνοϊου «βύθισε» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

banks

Στην τελική ευθεία η έναρξη ερευνών γεωθερμίας σε 4 περιοχές της Β. Ελλάδας

banks

Πειραιάς: Το φορτίο με μπανάνες είχε και κοκαΐνη αξίας 2,8 εκατ. ευρώ (βίντεο)

banks

Κ. Χατζηδάκης: Ενίσχυση εισοδημάτων και μειώσεις φόρων 870 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025

banks