18.1 C
Athens
April 30, 2024
Image default
MARKETS

Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

Άνοδο σημειώνει στη σημερινή (17/4) συνεδρίαση η Wall Street, με τον S&P να ανακάμπτει από τις τριήμερες απώλειες του, χάρη στις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,49% στις 37.982,78 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,24% στις 5.063,31 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,14% στις 15.887,90 μονάδες.

Η United Airlines καταγράφει κέρδη 11,64%, καθώς ανακοίνωσε ζημίες μικρότερες των αναμενόμενων, καθώς και καλύτερη επίδοση όσον αφορά τα έσοδα. Η J.B. Hunt Transport Services υποχωρεί κατά 7,61%, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των αναλυτών σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται αφού ο Dow Jones κατάφερε να σπάσει ένα σερί απωλειών έξι ημερών, την Τρίτη, με ώθηση από το ράλι της UnitedHealth, το οποίο πυροδότησαν τα αποτελέσματα της εταιρείας. Ωστόσο, η χθεσινή συνεδρίαση αποτέλεσε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite.

Οι μετοχές παρουσίασαν μεγάλη μεταβλητότητα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, για ενδεχόμενη διατήρηση των επιτοκίων για μεγαλύτερο διάστημα. Όπως είπε ο Πάουελ, η Fed χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού και περισσότερη σιγουριά σε σχέση με την πορεία του, πριν προβεί σε μειώσεις. Οι δηλώσεις αυτές δε βοήθησαν ιδιαίτερα το ήδη επιβαρυμένο κλίμα στη Wall Street, μετά την πρόσφατη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που επανέφερε τις ανησυχίες για εξάπλωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Βραχυπρόθεσμα, οι μετοχές αναμένεται να διαπραγματεύονται σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών, εκτός αν κάποιο γεωπολιτικό γεγονός εκτοξεύσει τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα.

Προς το παρόν, ο κύριος «αντίθετος άνεμος» στη Wall Street είναι η στάση της Fed όσον αφορά τα επιτόκια, καθώς και η αναπροσαρμογή των προσδοκιών της για τον πληθωρισμό, η οποία έχει προκαλέσει αμφισβήτηση για το αν, εν τέλει, θα υπάρξει έστω και μία μείωση των επιτοκίων εντός του 2024.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #ανάκαμψη #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Related posts

Στάση αναμονής στη Wall Street ενόψει Fed

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- «Βαρίδι» ο τομέας των ακινήτων

banks

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

banks

«Ανάσες» στη Wall Street λόγω του φρένου στο «ράλι» ομολόγων

banks

Ράλι άνω του 3% σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ

banks

Πρόσω ολοταχώς για 5νθήμερο ανοδικό σερί η Wall Street

banks