21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- «Βαρίδι» ο τομέας των ακινήτων

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- «Βαρίδι» ο τομέας των ακινήτων

Στα «κόκκινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας (27/11) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας,  καθώς η κινεζική αγορά ακινήτων παραμένει προβληματική, ενώ ο πληθωρισμός υπηρεσιών στην Ιαπωνία εκτινάχθηκε σε υψηλό 45 μηνών.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο PPI υπηρεσιών της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2,3% τον Οκτώβριο, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο του 2020 και περισσότερο από την μέτρηση του προηγούμενου μήνα κατά 2%.

Τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας συνέχισαν να συρρικνώνονται τον Νοέμβριο, αλλά με τον χαμηλότερο ρυθμό σε σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Η μέτρηση έδειξε ότι τα κέρδη σε βιομηχανικές επιχειρήσεις στην Κίνα μειώθηκαν κατά 7,8% την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 2022.

Η πτώση ήταν μικρότερη από την πτώση 9% που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.

Τα δεδομένα υπογραμμίζουν την άνιση ανάκαμψη της Κίνας μετά την πανδημία και την ανάγκη για περισσότερα κίνητρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αγοράς.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία της εργοστασιακής δραστηριότητας για τον Νοέμβριο την Πέμπτη, ενώ η έρευνα της Caixin για την ίδια μέτρηση θα δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Η Αυστραλία θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου την Τετάρτη, τα οποία θα προσφέρουν ενδείξεις για τις κινήσεις πολιτικής της κεντρικής της τράπεζας.

Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο του Πεκίνου ζήτησε από τους βασικούς μετόχους των εισηγμένων εταιρειών να μην μειώσουν τις συμμετοχές τους ακόμη και αν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, ανέφερε το Reuters.

Επικαλούμενο άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα, το Reuters ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στους φόβους ότι τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να «εξαντλήσουν τον ενθουσιασμό της αγοράς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, ο δείκτης 50 του Χρηματιστηρίου του Πεκίνου βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε ανοδική τάση από τον Οκτώβριο, σημειώνοντας κέρδη 44,72% σε μηνιαία βάση και τριμήνου 44,75%.

Αυτά τα κέρδη οφείλονταν στην άνοδο των μετοχών λόγω των υποστηρικτικών μέτρων, ανέφερε το Reuters.

Οι μετοχές ακινήτων που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ στην Κίνα υποχώρησαν τη Δευτέρα, ηγούμενες των απωλειών στην περιοχή.

Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties, στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες ακινήτων, σημείωσε πτώση 3,51%.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,62%, κλείνοντας στις 33.447,67 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 0,22% στις 17.529 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,30% στις 3.031,70 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,55% στις 9.785,57 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε πτώση 0,04% στις 2.495,66 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.987,60 μονάδες, χάνοντας 0,76%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Κίνα #ιαπωνία #Kospi #Nikkei

Related posts

Η χειρότερη εβδομάδα σε βάθος εξαμήνου για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Η παγκόσμια οικονομική ανησυχία «πληγώνει» τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Σε υψηλό 15ετίας οι μετοχές της ευρωζώνης

banks

Επηρεάστηκαν από τις δηλώσεις Πάουελ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές μετά τα στοιχεία του PMI

banks

Σημαντικά κέρδη στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

banks