18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες για την Θεσσαλία, στην Αθήνα για την αυτοδιοίκηση

Η προγραμματική παρουσίαση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες με δύο συμβολικές παρεμβάσεις: ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί την Κυριακή στην Θεσσαλία, για μια αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές (όπου ήδη περιοδεύουν κλιμάκια του κόμματος) και μια μέρα μετά θα παρέμβει στην ημερίδα που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση.

Η πρώτη δράση έρχεται να «κουμπώσει» με το σχέδιο βιωσιμότητας, πράσινης ανάπτυξης και πολιτικής προστασίας που ξεδιπλώνει η Χαριλάου Τρικούπη -ένα κομμάτι της πρότασης παρουσιάστηκε στον Εβρο την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στην Θεσσαλία η πασοκική προσοχή επικεντρώνεται στο ρυθμό αποκατάστασης των πληγέντων και της ευρύτερης περιοχής.

Την Δευτέρα, η ημερίδα που είναι αφιερωμένη στην αυτοδιοίκηση γίνεται ενόψει των εκλογών στην ΚΕΔΕ

Δομικό στοιχείο των θέσεων του Ανδρουλάκη είναι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία και γι’ αυτό, σε ένα ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες, βρέθηκε στο γραφείο της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, με αντικείμενο τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν οι πόροι για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ελλάδας, επικεντρώνοντας στην Θεσσαλία και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση ειδικής task force που θα εργάζεται στα πρότυπα των ομάδων διοίκησης έργου.

Η συνάντηση με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων

Ο Ανδρουλάκης έδειξε, με έμμεσο τρόπο, ότι έχει στόχο να αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή του εμπειρία, που θεωρείται πως ενισχύει το ΠΑΣΟΚ στον δείκτη κυβερνησιμότητας, στον οποίο οι δημοσκοπήσεις (παρά την άνοδο των ποσοστών) δείχνουν την παράταξη ακόμα χαμηλά.

«Συζητήσαμε για τον Έβρο, τη Θεσσαλία και τη Ρόδο. Η Επίτροπος μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε χρήματα του ταμείου συνοχής και του ταμείου ανάκαμψης για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρουλάκης.

Εν αναμονή της παρουσίας του ίδιου στην Θεσσαλία, τα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ (που βρίσκονται στην περιοχή και παράλληλα με την επίσκεψη Μητσοτάκη) επισκέφτηκαν ήδη σχολεία με κατεστραμμένες υποδομές στον Βόλο, την πυροσβεστική υπηρεσία που ανέλαβε αρκετούς από τους απεγκλωβισμούς, αλλά και το νοσοκομείο της περιοχής.

Από τη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα

Στην συνάντησή του με την Φερέιρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεδίπλωσε τη ατζέντα του για το κόστος στέγασης και το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, την ανάγκη αναστολής της golden visa και τους περιορισμούς στην βραχύχρονη μίσθωση, δηλαδή στο AirBnBΕπίσης, συζητήσαμε την αύξηση του κόστους στέγασης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να υλοποιήσουμε προγράμματα κοινωνικών κατοικιών, ώστε να αντιμετωπίσουμε την αύξηση του κόστους ζωής σχετικά με τα ενοίκια.

Για τον Ανδρουλάκη, αυτές οι θέσεις θα μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις ευρωεκλογές, στις οποίες θέλει να προσδώσει ξεκάθαρο προγραμματικό και ιδεολογικό πρόσημο.

Την Δευτέρα, η ημερίδα που είναι αφιερωμένη στην αυτοδιοίκηση γίνεται ενόψει των εκλογών στην ΚΕΔΕ, με στόχο την συζήτηση θεμάτων που αφορούν την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα, την πράσινη ανάπτυξη, τους θεσμούς και την διαφάνεια.

Εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συμμετάσχουν μια σειρά από δήμαρχοι που εξελέγησαν και με την πασοκική στήριξη (Χάρης Δούκας, Γιάννης Μώραλης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, Σίμος Δανιηλίδης, Γιώργος Μαρινάκης, Ανδρέας Ευθυμίου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης), καθώς και οι δύο περιφερειάρχες που «έσπασαν» τον γαλάζιο χάρτη, ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δημήτρης Κουρέτας

Related posts

Δεν θέλουμε ένα ευρωψηφοδέλτιο με lifestyle προσωπικότητες, λέει ο Χαρίτσης

banks

Σύνοδος Κορυφής: Μήνυμα στην Άγκυρα για μεταναστευτικό, Βαρώσια και ανθρώπινα δικαιώματα

banks

Κοροναϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για μεταλλάξεις και αύξηση κρουσμάτων – Ποια μέτρα είναι στο «τραπέζι»

banks

Ψηφιακή εξερεύνηση της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα

banks1

Μητσοτάκης από ΥΠΟΙΚ: Πριν από τις θερινές διακοπές θα ψηφιστεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο

banks

Οι ερμηνείες και η κόντρα για το «5%» του Κασσελάκη στην Υγεία

banks1