23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Θετικό πρόσημο για τη Wall Street μετά το τριήμερο απωλειών

Θετικό πρόσημο για τη Wall Street μετά το τριήμερο απωλειών

Με άνοδο έκλεισε σήμερα (7/12) η Wall Street, μετά από ένα τριήμερο με απώλειες.

Ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,17% στις 36,117.38 μονάδες, ενώ και ο S&P παρουσίασε άνοδο 0,74%, για πρώτη φορά μέσα σε 4 ημέρες, φτάνοντας στις 4,582.88 μονάδες, εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση. Ο Nasdaq είχε επίσης ανοδική πορεία, κερδίζοντας 1,37% στις 14,339.99 μονάδες, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας εμφάνισαν υπεραποδόσεις.

Η μετοχή της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, κέρδισε 5,31%, καθώς η παρουσίαση του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης Gemini έφερε αισιοδοξία στους επενδυτές.Οι Nvidia και AMD σημείωσαν επίσης κέρδη 2,40% και 9,89% αντίστοιχα.

Αυτή η άνοδος έρχεται μετά από το πρώτο αρνητικό σερί που σημειώθηκε από τον Οκτώβριο, ενώ από την αρχή του έτους και οι τρεις δείκτες έχουν αποκομίσει σημαντικά κέρδη.

Ο Nasdaq σημείωσε υπεραπόδοση και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κερδίζοντας 0,2%, ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 πιθανότατα να ολοκληρώσουν την εβδομάδα χαμηλότερα, κατά 0,3% και 0,2%, αντίστοιχα.

Η αγορά εργασίας αποτέλεσε το επίκεντρο στις αγορές, αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένεται μια σειρά ανακοινώσεων σχετικών με την απασχόληση. 

Τα στοιχεία για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι εργοδότες προσέθεσαν λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Ωστόσο, ο όγκος των ανοιχτών θέσεων εργασίας, τον Οκτώβριο, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021. Αυτό άφησε στους συναλλασσόμενους μια συγκεχυμένη εικόνα ενόψει της επίσημης έκθεσης για τις θέσεις εργασίας που αναμένεται την Παρασκευή. 

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, ήταν λιγότερες από τις προσδοκώμενες, ενώ και ο συνολικός αριθμός των ανέργων έχει μειωθεί, υποδεικνύοντας πως δεν έχουν αυξηθεί οι απολύσεις. 

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε, αρχικά, με αφορμή τα στοιχεία, αντανακλώντας ανησυχίες σχετικά με την ισχύ της αγοράς εργασίας, παρά τις προσπάθειες της Fed να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Η τιμή του συμβολαίου West Texas Intermediate Ιανουαρίου αυξήθηκε κατά 0,40% στα 69,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ για το  Brent, το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου παρουσίασε άνοδο 0,20% στα 74,46 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για τον χρυσό, διαπραγματεύεται με απώλειες 0,12% στα 2.045,60 δολάρια η ουγγιά. Τα Futures Μαρτίου για το ασήμι παρουσιάζουν απώλειες 0,47% στα 24,113 δολάρια η ουγγιά, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για τον χαλκό έχει άνοδο 1,67% στα 3,7967 δολάρια η λίβρα.

#χρηματιστήριο #Wall_Street #nyse #Άνοδος

Related posts

Η Fed έβαλε «φρένο» στο ανοδικό σερί της Wall Street

banks

Κέρδη στη Wall Street, αλλά απώλειες σε εβδομαδιαία βάση

banks

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ιταλικά «βαρίδια»

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Απασχολούν εταιρικά κέρδη και μάκρο

banks

Συνεχίζεται η πτώση στις Ευρωαγορές- Αντιστέκεται η BP

banks

Πίεση σε χαμηλά διμήνου για τις ασιατικές μετοχές

banks