19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Νευρικότητα στη Wall Street- Συνεχίζει πτωτικά ο Nasdaq

Νευρικότητα στη Wall Street- Συνεχίζει πτωτικά ο Nasdaq

Μικτά πρόσημα καταγράφει στη σημερινή (26/10) συνεδρίαση η Wall Street, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα αποτελέσματα του τεχνολογικού τομέα.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,06%  στις 33.056,57 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,16% στις 4.179,25 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,35% στις 12.775,39 μονάδες.

Ο Nasdaq Composite συνέχισε να υποχωρεί σήμερα, πέφτοντας βαθύτερα σε διορθωτικό έδαφος, καθώς η Meta ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που δεν ανταποκρίθηκαν ακριβώς στις προσδοκίες των επενδυτών. Μετά την πτώση κατά 2,4% την Τετάρτη, ο Nasdaq Composite βρίσκεται πλέον επισήμως σε διορθωτικό έδαφος, σημειώνοντας πτώση άνω του 10% από το υψηλό κλείσιμο του έτους τον Ιούλιο.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram παρουσίασε έσοδα ύψους 34,15 δισ. δολαρίων σε σχέση με τα 33,56 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές. 

Έτσι τα κέρδη της ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 4,39 δολάρια, αισθητά πάνω από τα 3,63 δολάρια που περίμενε η αγορά. Ωστόσο, τα απογοητευτικά νέα ήρθαν στον τομέα των διαφημίσεων της εταιρείας, ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, με ρυθμό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του 2023, αφού το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για ανάπτυξη 4,7%. Αυτός ο ρυθμός επέκτασης είναι επίσης αρκετά πιο αυξημένος από το 2,1% που παρατηρήθηκε το β’ τρίμηνο φέτος.

Παράλληλα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10 χιλιάδες στις 210 χιλιάδες την εβδομάδα που έληξε στις 21 Οκτωβρίου, πάνω από τις προσδοκίες για 202 χιλιάδες. Ο κινητός μέσος όρος των αρχικών αιτήσεων τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 1,25 χιλιάδες στις 207,5 χιλιάδες.

«Εάν οι εκτιμήσεις για ύφεση δεν επιβεβαιωθούν στην πράξη και οι θετικές τάσεις παραμένουν, τότε η αγορά θα ανακάμψει από τα πρόσφατα χαμηλά, όπως ακριβώς έκανε και στα τέλη του 2022» εκτιμά ο Κρις Ζακαρέλι της Advisor Alliance, μιλώντας στο CNBC.

  • Πτώση
  • Wall Street
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

    Related posts

    Τα μάκρο… δίχασαν τις ασιατικές αγορές

    banks

    Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με ώθηση από Γέλεν

    banks

    Ανοδικά η Wall Street με φόντο τα στοιχεία αγοράς εργασίας

    banks

    Απώλειες στις ασιατικές αγορές ελέω μάκρο- Ακάθεκτος ο Nikkei

    banks

    Wall Street: Οδεύει προς ρεκόρ 6ετίας ο Dow Jones

    banks

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο μάκρο και… ΗΠΑ

    banks