17.5 C
Athens
May 1, 2024
Image default
ECONOMY

Ακρίβεια: Τι ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τα σούπερ μάρκετ

Να βάλουν «πλάτη» για την στήριξη των νοικοκυριών έναντι των πληθωριστικών πιέσεων κάλεσε τα σούπερ μάρκετ ο υπουργός Ανάπτυξης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για στήριξη των καταναλωτών ζητήθηκε από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ:

  • Να περιληφθεί στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» τουλάχιστον ένα επώνυμο προϊόν ανά κατηγορία, εφ’ όσον διαθέτει προϊόν στην εν λόγω κατηγορία.
  • Να καθιερωθεί 2ο σημείο πώλησης ιδιαίτερης προβολής για τα προϊόντα του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» σε καταστήματα σούπερ μάρκετ όπου είναι χωροταξικά εφικτό.
  • Να διασφαλιστούν προσιτές τιμές σχολικών ειδών εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου (υπενθυμίζεται ότι τα σχολικά είδη έχουν ενταχθεί στην περίμετρο εφαρμογής του Νόμου 4818/2021 με την επιβολή πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους ώστε να μην είναι μεγαλύτερο ανά μονάδα από εκείνο προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021).

Επιπλέον, στη συνάντηση εκφράστηκε η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης να επικοινωνεί τόσο μέσω τόσο της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis όσο και με άλλους τρόπους τα προϊόντα για τα οποία οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν μόνιμη μείωση, μεγαλύτερη από 5% στους επίσημους τιμοκαταλόγους τους, μέχρι τέλος του 2023.

«Το μήνυμά μου προς την Ένωση των Σούπερ Μάρκετ όσο και γενικότερα προς όλους τους παράγοντες στην αγορά (βιομηχανία, χονδρικό και λιανικό εμπόριο) είναι ξεκάθαρο: πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια ορθώνοντας δίχτυ προστασίας απέναντι στις διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις» δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Όπως επισήμανε, το υπουργείο Ανάπτυξης, ταυτόχρονα με τους αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα προϊόντα για το μεικτό περιθώριο κέρδους, σε εφαρμογή του Νόμου 4818/2021, την ισχύ του οποίου παρέτεινε έως το τέλος του 2023, με έμφαση στα σχολικά και τα προϊόντα αλευροποιίας, κατέθεσε «δέσμη θετικών προτάσεων, λογικών και εφαρμόσιμων, που είναι βέβαιο ότι θα ωφελήσουν τους καταναλωτές και κυρίως τους πιο ευάλωτους».

Διαβάστε ακόμη:

  • Φόβοι αναζωπύρωσης του πληθωρισμού-Οι λόγοι
  • Κίνδυνος για «τσουνάμι» ακρίβειας σε όλη τη διατροφική αλυσίδα

Related posts

Εξαγωγές: Σημαντικός προορισμός η Ολλανδία για την ελληνική φέτα και το γιαούρτι

banks

Παγώνει λόγω… εκλογών η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών -Αλαλούμ και με τον ΕΝΦΙΑ

banks

Εθνική Τράπεζα: To Ταμείο Ανάκαμψης η μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές ΜμΕ

banks

Στα σκαριά κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη: Υπογράφεται σήμερα το μνημόνιο κατανόησης

banks

Το πρώτο data center της Microsoft στα Σπάτα

banks

Πώς θα δοθεί η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 200 -300 ευρώ σε συνταξιούχους

banks