18.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
ECONOMY

Αντιδράσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο – Ο Ν. Φίλιππας στο Naftemporiki TV

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, παραχώρησε ο Νίκος Φίλιππας. Κληθείς να σχολιάσει αν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής σχολίασε πως «υπάρχει μια μεγάλη σκιώδης οικονομία στην χώρα μας, η οποία υπολογίζεται το 2023 γύρω στο 26%». «Η σωστή προσέγγιση είναι να μειωθεί αυτή η σκιώδης οικονομία» σημείωσε.

Ο κ. Φίλιππας τόνισε πως «το σύστημα δεν λειτουργεί καλά, ζούμε σε μια εποχή ψηφιοποίησης». Επεσήμανε επιπλέον ότι «ένα σύγχρονο κράτος θα έπρεπε να ξέρει ποιοι είναι οι πραγματικά φτωχοί».

Ο κ. Φίλιππας σημείωσε πως «το εισόδημα δεν είναι το μόνο αντικειμενικό κριτήριο μιας περιουσιακής κατάστασης ενός ατόμου», ενώ ανέφερε ότι «θα έπρεπε να είχαμε ένα ισχυρό καταναλωτικό όργανο που να ενημερώνει τους καταναλωτές και να παίρνουν αποφάσεις οι καταναλωτές».

«Ο καταναλωτής θα έπρεπε να είναι ο βασιλιάς, θα έπρεπε αυτός να παίρνει αποφάσεις και να λέει δεν αγοράζω, η τιμωρία είναι ότι δεν αγοράζω» τόνισε. Τέλος ο κ. Φίλιππας σχολίασε πως «στη διεθνή βιβλιογραφία τα πάντα ξεκινάνε από τα νοικοκυριά, από την καλή διαχείριση των χρημάτων τους, από εκεί ξεκινάνε».

Related posts

Υπερταμείο: Πιο κοντά στον μετασχηματισμό του σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο

banks

Δένδιας: Όχι διάλογος με «τσαμπουκάδες» και «νταηλίκια» της Τουρκίας

banks

Ανοίγει το «Εξοικονομώ» σε 4 περιφέρειες – Τεχνικές αλλαγές στο σύστημα των αιτήσεων

banks

Χρ. Σταϊκουρας: Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου το επίδομα των 800 ευρώ

banks

ΥΠΑΝ: Έως 5.000 ευρώ στους επιχειρηματίες της εστίασης για την αγορά θερμαντικών σωμάτων

banks

Λιανεμπόριο: Πώς κλείνει η χρονιά – Πού βάζει τον πήχη ο εμπορικός κόσμος

banks