21.3 C
Athens
May 5, 2024
Image default
WORLD

Ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα τριμήνου της Microsoft

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street κινήθηκαν τα έσοδα της Microsoft κατά το τρίτο τρίμηνο χρήσης, παίρνοντας ώθηση από την ενσωμάτωση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις υπηρεσίες cloud και τα προϊόντα λογισμικού.   

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% στα 61,9 δισ. δολάρια, έναντι 60,80 δολαρίων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της LSEG.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Microsoft κατέγραφε άνοδο της τάξης του 5% τις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές και η κεφαλαιοποίησή της αυξανόταν κατά 128 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 21,94 δισ. δολάρια ή 2,94 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα από τα 18,30 δισ. δολάρια ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή του προηγούμενου τριμήνου.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα από τη μονάδα Intelligent Cloud, στην οποία υπάγεται το Azure, αυξήθηκαν στα 26,7 δισ. δολάρια, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 26,24 δισ. δολάρια.

Ανώτερα των προσδοκιών ήταν και τα έσοδα της πλατφόρμας Azure, τα οποία αυξήθηκαν κατά 31%, έναντι εκτιμήσεων για 29%.

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft εξασφάλισε από νωρίς προβάδισμα στον χώρο επενδύοντας στο OpenAI, ιδιοκτήτη της δημοφιλούς υπηρεσίας ChatGPT.

Αντιστοίχως, η μονάδα Productivity and Business Processes, στην οποία μεταξύ άλλων υπάγονται λογισμικά επιχειρήσεων και το LinkedIn, αύξησε τα έσοδά της κατά 12% στα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια, λίγο πιο πάνω από τις εκτιμήσεις. 

Άνοδος 18% καταγράφηκε στα έσοδα από το More Personal Computing, μονάδα η οποία περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα Windows, τους υπολογιστές Surface κ.α., φτάνοντας τα 15,58 δισ. δολάρια αντί προσδοκιών για 15,08 δισ. δολάρια. 

Τα έσοδα από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες Xbox αυξήθηκαν κατά 62%, χάρη σε μια ώθηση από την εξαγορά του εκδότη παιχνιδιών Activision Blizzard, ύψους 75 δισ. δολαρίων, τον Οκτώβριο.

Τέλος, οι πωλήσεις αδειών χρήσης Windows αυξήθηκαν κατά 11%, ενώ οι αποστολές PC κατά το τρίμηνο “ανέβηκαν” 0,9%. 

Related posts

Η Tesla ξεκινά να πουλά το μοντέλο Y κινεζικής κατασκευής στην Κορέα για 44.000 δολάρια

banks

Το Παρίσι ζητά να σταματήσουν οι επιθέσεις Ισραηλινών εποίκων εναντίον Παλαιστινίων

banks

Ισπανία: Πρωτοβουλία Σάντσεθ για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό

banks

Ζελένσκι: Η νίκη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από την στρατιωτική βοήθεια της Δύσης

banks

Γκαντς: Η κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο πρέπει να αλλάξει

banks

Ισραηλινό πλήγμα στα περίχωρα της Δαμασκού, σε κτίριο των συριακών δυνάμεων ασφαλείας

banks