17.2 C
Athens
May 12, 2024
Image default
POLITICS

Αποκαλυπτήρια του μνημειακού γλυπτού στη Νέα Αρτάκη

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημειακού γλυπτού «Η Μικρασιάτισσα» στη Νέα Αρτάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την εγκατάσταση των Αρτακηνών προσφύγων.

Τα Αποκαλυπτήρια έκαναν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο γλύπτης του μνημείου Γεώργιος Ραχούτης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών Νέας Αρτάκης Γιώργος Χατζηβασιλείου.

«Νιώθω περήφανη που είμαι Δήμαρχος σε έναν τόσο ιστορικό τόπο, που στα γεωγραφικά του όρια έχει τη Νέα Αρτάκη, που ακριβώς 100 χρόνια πριν, ήρθαν οι δικοί σας πρόγονοι εδώ και πρόκοψαν. Και το ότι πρόκοψαν φαίνεται και στην εικόνα της, αλλά κυρίως το διαπιστώνουμε από εσάς, τους απογόνους τους. Άξιοι συνεχιστές, κρατάτε τη Νέα Αρτάκη ψηλά και έχετε καταφέρει να μας κάνετε, όσους δεν είμαστε, να νιώθουμε πρόσφυγες.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους Συλλόγους της Νέας Αρτάκης»

Το μνημείο αυτό δεν είναι απλώς μια πρωτοβουλία, αλλά αποτέλεσμα δουλειάς και συνεχούς προσπάθειας των ανθρώπων του Συλλόγου πολιτών Ν. Αρτάκης και της μεγάλης καλλιτεχνικής δημιουργίας του διεθνούς φήμης γλύπτη κ. Ραχούτη.

Στον Δήμο Χαλκιδέων, ως αρωγοί, νιώθουμε περήφανοι γιατί σήμερα κάναμε, έστω στο ελάχιστο, ένα ιστορικό και ηθικό χρέος. Όπως είπε και η Διδώ Σωτηρίου στο μυθιστόρημά της “Οι νεκροί περιμένουν απόψε… κάτι κάναμε γι’ αυτούς”.», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η Δήμαρχος Χαλκιδέων και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους Συλλόγους της Νέας Αρτάκης και ιδιαίτερα, στον Σύλλογο πολιτών Ν. Αρτάκης, για το αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειάς τους και απένειμε τιμητικό αναμνηστικό, εκ μέρους του Συλλόγου πολιτών, στον γλύπτη κ. Γιώργο Ραχούτη.

*πηγή φωτογραφιών-facebook Δήμου Χαλκιδαίων

Related posts

Τα βλέμματα στο Ζάππειο

banks

Διαγωνισμός για την αναπαλαίωση της βίλας «Τουρκοβασίλη» στην Τρίπολη

banks1

Διπλωματικό Γραφείο της Ταϊβάν – Αντιπαράθεση Ε.Ε – Κίνας μετά την έγκριση της Λιθουανίας

banks

Δουλειά από… μηδέν έως 13 ώρες: οι ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

banks1

Λοβέρδος: Τα είπε όλα για Καϊλή και το θανάσιμο αμάρτημα

banks

Τα νέα πρόσωπα στα κρίσιμα παραγωγικά υπουργεία

banks1