18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
BUSINESS

Αποταμιευτικό προϊόν με κυμαινόμενο επιτόκιο έως 3,7% από τη Revolut

Η Revolut, η διεθνής υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών με περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, λανσάρει στην Ελλάδα μια νέα λύση αποταμίευσης σε πολλαπλά νομίσματα: Οι Ευέλικτοι Λογαριασμοί είναι ένας έξυπνος τρόπος για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των αποταμιεύσεων, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου το κόστος διαβίωσης αυξάνεται διαρκώς.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο προϊόν της Revolut προσφέρει στους υφιστάμενους και νέους πελάτες πλήρη ευελιξία, με ετήσια επιτόκια έως 3,73% σε ευρώ, δυνατότητα κατάθεσης και ανάληψης κεφαλαίων ανά πάσα στιγμή, καθώς και τόκους που καταβάλλονται καθημερινά.

Οι Ευέλικτοι Λογαριασμοί επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς με χαμηλή μεταβλητότητα και κεφάλαια υψηλής διαφοροποίησης, τα οποία αποτελούν μια ανταγωνιστική εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν σταθερές αποδόσεις ή θέλουν να προστατεύσουν τα χρήματά τους από τον πληθωρισμό, με χαμηλότερο αναμενόμενο κίνδυνο σε σύγκριση με τις εναλλακτικές επενδύσεις. Μέχρι στιγμής, θεσμικοί επενδυτές είχαν κατά κύριο λόγο πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια, ενώ μεγάλες εταιρείες και τράπεζες τα χρησιμοποιούν συνήθως για να «αποθηκεύσουν» τα χρήματά τους. Η Revolut προσφέρει τους Ευέλικτους Λογαριασμούς σε συνεργασία με τη Fidelity International, κορυφαίο διαχειριστή κεφαλαίων στην παγκόσμια αγορά.

Πατώντας στη λειτουργία «Αποταμιεύω» από το «Κέντρο» εντός της εφαρμογής Revolut, οι πελάτες θα μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματα που επιθυμούν να επενδύσουν σε έναν «Ευέλικτο Λογαριασμό» και να κερδίζουν τόκους. Έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν χρήματα σε Ευέλικτους Λογαριασμούς επιλέγοντας μεταξύ τριών νομισμάτων, EUR, GBP και USD, καθώς και να διατηρούν πολλαπλούς ευέλικτους λογαριασμούς ταυτόχρονα. Τα επιτόκια ποικίλλουν ανάλογα με το νόμισμα: Οι πελάτες θα λάβουν από 2,88% έως 3,73% για καταθέσεις σε Ευρώ, από 4,12% έως 5,27% για καταθέσεις σε Λίρα Αγγλίας και από 3,94% έως 5,29% για καταθέσεις σε Δολάρια, ανάλογα με το πρόγραμμα Revolut στο οποίο βρίσκονται.

Ivan Chalov, Επικεφαλής Revolut Retail: «Καθώς το κόστος διαβίωσης αυξάνεται συνεχώς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βάλουν περισσότερα χρήματα στην άκρη και να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι προσφέρουμε ένα προϊόν που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αποταμιεύσεις τους, δίνοντάς τους παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν ανάληψη του ποσού που έχουν αποταμιεύσει. Και ακόμη περισσότερο, είναι μεγάλη μας χαρά που προσφέρουμε υπηρεσίες που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν εύκολα προσβάσιμες για τους πελάτες λιανικής τραπεζικής.»

Ignacio Zunzunegui, Επικεφαλής της Revolut για την Ανάπτυξη στη Νότια Ευρώπη: «Καθώς παρατηρείται σταθερά ανοδική ζήτηση για αποταμιευτικούς λογαριασμούς με υψηλές αποδόσεις, είναι χαρά για τη Revolut να βοηθά τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αποταμιεύσεις τους. Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες των πελατών μας προσφέροντάς τους μια ευέλικτη λύση που θα τους βοηθήσει να μεγιστοποιήσουν τους τόκους που μπορούν να κερδίσουν, με τη διασφάλιση της άμεσης ανάληψης των αποταμιεύσεων τους.»

Με βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας, η Fidelity μπορεί να παρακρατήσει τους φορολογημένους τόκους ενός πελάτη προκειμένου να συμμορφωθεί με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Για να ανοίξουν έναν Ευέλικτο Λογαριασμό, οι πελάτες μας πρέπει:

  • Να μεταβούν στην ενότητα «Αποταμιεύω» εντός της εφαρμογής Revolut
  • Να αποδεχτούν τους Όρους και τις Προϋποθέσεις, και να κάνουν αίτηση για Ευέλικτο Λογαριασμό μέσω της Revolut Securities Europe UAB, οντότητα που έχει εξουσιοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας
  • Να πατήσουν «Δημιουργία Ευέλικτου λογαριασμού»
  • Να επιλέξουν νόμισμα
  • Να αποφασίσουν πόσα χρήματα επιθυμούν να επενδύσουν

Τα ισχύοντα επιτόκια κατά την ημέρα κυκλοφορίας:

  • Για EUR στο 2,88%, για GBP στο 4,12% και για USD στο 3,94% για πελάτες Standard
  • Για EUR στο 3,03%, για GBP στο 4,37% και για USD στο 4,19% για πελάτες Plus
  • Για EUR στο 3,48%, για GBP στο 4,87% και για USD στο 4,69% για πελάτες Premium
  • Για EUR στο 3,63%, για GBP στο 5,12% και για USD στο 4,94% για πελάτες Metal
  • Για EUR στο 3,73%, για GBP στο 5,27% και για USD στο 5,29% για πελάτες Ultra

Τα ετήσια επιτόκια εμφανίζονται όπως διαμορφώθηκαν στις 15.09.2023 και μεταβάλλονται σε καθημερινή βάση. Οι υπολογισμοί βασίζονται σε πληροφορίες από τον διαχειριστή του κεφαλαίου. Όπως συμβαίνει με όλες τις επενδύσεις, το κέρδος δεν είναι εγγυημένο, ενώ το κεφάλαιο που θα επενδυθεί διατρέχει κίνδυνο. Οι αποδόσεις ενδέχεται να αυξηθούν, αλλά και να μειωθούν ως επακόλουθο των συναλλαγματικών διακυμάνσεων. 

Related posts

Foodlink: Νέα στρατηγική το «profit story»

banks

Minerva: Διακοπή λειτουργίας όλων των καταστημάτων λιανικής μέχρι νεωτέρας

banks

Η L’Oréal εξαγόρασε την Lactobio, επεκτείνεται στον τομέα του μικροβιώματος

banks

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Βέλγος εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση που κρατείται στο Ιράν

banks

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας για πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας νέων

banks

Αναβαθμίζεται τo My Drive της Generali

banks