15.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Σε υψηλό 16ετίας τα ομόλογα

Απωλειών συνέχεια στη Wall Street- Σε υψηλό 16ετίας τα ομόλογα

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (3/10) στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι προοπτικές μιας εκτεταμένης περιοριστικής νομισματικής πολιτικής από πλευράς Federal Reserve ώθησαν τις αποδόσεις των ομολόγων σε πολυετή υψηλά. Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση με τις αυξήσεις (ή όχι) των επιτοκίων.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,14% στις 3.388,04 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,21% στις 4.279,47 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,23% στις 13.276,77 μονάδες. Πρόκειται για νέα πτώση στη Wall Street, τη στιγμή μάλιστα που προέρχεται από έναν «κατακόκκινο» Σεπτέμβριο, στον οποίο οι απώλειες «άγγιξαν» το 5% περιορίζοντας τα ισχυρά κέρδη από τις αρχές του 2023.

Στα ομόλογα η απόδοση του 10ετούς διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στο 4,704%, υποχωρώντας από το 4,745% την Τρίτη, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Αυγούστου 2007.

Στα μάκρο της ημέρας που ανακοινώθηκαν λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στις 9,61 εκατ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των 8,92 εκατ. του Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 8,80 εκατ. ανοιχτές θέσεις τον Αύγουστο.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • ανοιχτές θέσεις εργασίας
  • αποδόσεις ομολόγων

    Related posts

    Ευρωαγορές: Ο γερμανικός DAX επέκτεινε το ιστορικό υψηλό του

    banks

    Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα μάκρο στο επίκεντρο

    banks

    Υποχωρεί η Wall Street με τις τράπεζες στο επίκεντρο

    banks

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών, παρά τα ενθαρρυντικά μάκρο

    banks

    Μεγάλη άνοδος στη Wall μετά τον πληθωρισμό

    banks

    Τέταρτη σερί άνοδος για τις ευρωαγορές- Ποιοι κλάδοι ξεχώρισαν

    banks