18.7 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Ασφαλιστικές εταιρείες: Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους πληγέντες

Ξεκίνησε ήδη  η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρίες – μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στους δικαιούχους ασφαλισμένους που επλήγησαν από πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

«Από την πρώτη στιγμή, όπως σε κάθε καταστροφικό συμβάν, οι ασφαλιστικές εταιρίες – μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) έθεσαν σε προτεραιότητα την ανακούφιση των πληγέντων και ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις στα ασφαλισμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης τονίζεται:  

«H σκέψη όλων μας στην ασφαλιστική αγορά είναι στα θύματα, στις οικογένειές τους και στους πληγέντες όλων των περιοχών της Ελλάδας που έχουν χτυπηθεί  από τις πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel αλλά και οι πυρκαγιές που προηγήθηκαν.

Ανταποκρινόμαστε με συνέπεια   στις δεσμεύσεις μας  απέναντι στους ασφαλισμένους μας διαθέτοντας  φερεγγυότητα και ισχυρή κεφαλαιοποίηση. Οι ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις διαθέτουν σχεδόν διπλάσια κεφάλαια από τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία με  δείκτη φερεγγυότητας από τους υψηλότερους στη Ευρώπη (184,6% σύμφωνα με την Έκθεση της ΤτΕ)».

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ανέφερε σχετικά: «Ως ασφαλιστική αγορά βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους μας εκπληρώνοντας την αποστολή μας. Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Οι συνθήκες σε διεθνές επίπεδο επιβάλλουν συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η ασφαλιστική αγορά είναι στη διάθεση της Πολιτείας με τεχνογνωσία και ολοκληρωμένες προτάσεις ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και το σχεδιασμό για τη διαχείριση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, οι οποίες απειλούν με όλο και μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα τη χώρα μας».

Η ΕΑΕΕ προχωρά, όπως σε κάθε περίπτωση φυσικής καταστροφής, σε αναλυτική καταγραφή που περιλαμβάνει το πλήθος των ζημιών, προβλεπόμενα ποσά αποζημιώσεων και τα ασφαλισμένα κεφάλαια ανά κατηγορία και ανά γεωγραφική κατανομή. Τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιευθούν  με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Related posts

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι 4 αλλαγές για ταξί, περίπτερα, καφενεία και ασφαλιστικούς συμβούλους

banks

Ο νέος χάρτης των εισφορών για επικουρική και εφάπαξ

banks

Μ. Σχοινάς στη ΓΣ του ΣΕΒΕ: Η Ελλάδα είναι ένας μικρός εξαγωγικός τίγρης στην Ευρώπη

banks

ΓΓ Εμπορίου: «Αν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα στην αγορά για τις τιμές, θα παρέμβει εκ νέου η κυβέρνηση»

banks

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Στα 66 ευρώ το μηνιαίο όφελος του καταναλωτή

banks

Ψηφιακά πλέον τα παραστατικά διακίνησης προϊόντων

banks