18.6 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – H αιτία

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκαν στις 12:30 δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  προκειμένου να προβούν στην κατάθεση αναφοράς κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, και του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, «για την εξακρίβωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων κατά την προεκλογική περίοδο του Β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εισαγγελία προσήλθαν οι Γιάννης Σαρακιώτης και Βασίλης Κόκκαλης. Στόχος της έρευνας είναι να εξεταστεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα από τους κ.κ. Αυγενάκη και Αγοραστό κατά την προεκλογική περίοδο του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Θεσσαλία.

Τι ανέφερε στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα στις 12.30 μ.μ. θα βρεθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βασίλης Κόκκαλης Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προβούν στην κατάθεση αναφοράς κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού για την εξακρίβωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων κατά την προεκλογική περίοδο του Β’ γύρου των Περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία».

Η ανάρτηση του Κώστα Αγοραστού σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τους πληγέντες παραγωγούς

Τι κατήγγειλαν

Αφορμή  για την υποβολή της αναφοράς αποτέλεσαν δηλώσεις του κ. Αυγενάκη και του κ. Αγοραστού, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για τις περιφερειακές εκλογές, με τις οποίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι επιχειρήθηκε η εξαπάτηση των εκλογέων και υπό αυτό το πρίσμα ζητούν από τις αρμόδιες  εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά συναυτουργία και κάθε άλλο συναφές αδίκημα.

Όπως τονίζουν στην αναφορά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «το χρονικό διάστημα από την 8η Οκτωβρίου 2023 έως και τη λήξη της προβλεπόμενης εκλογικής περιόδου ενόψει της διεξαγωγής του β γύρου των εκλογών την 15η Οκτωβρίου 2023 έλαβαν χώρα πράξεις και γεγονότα τα οποία πολιτικώς κρίνονται απολύτως καταδικαστέα, συγχρόνως δε χρήζουν και ποινικής αξιολόγησης καθώς κατευθύνουν τη βούληση του εκλογικού σώματος προς την επιλογή ενός συνδυασμού ή και προσώπου νοθεύοντας τη διαμόρφωση της ελεύθερης έκφρασης του λαϊκού φρονήματος και κατά συνέπεια νοθεύοντας το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα».

Κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στις 11 Οκτωβρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει ότι: «δεδομένων των εκλογών της Κυριακής το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε», αλλά και στη δήλωση του Κώστα Αγοραστού την ίδια ημέρα, ο οποίος είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι «στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μην γίνει καμία διακοπή».

Related posts

Η απογραφή του 2021 αλλάζει συσχετισμούς στις εκλογικές περιφέρειες – Τι θα γίνει με 16 έδρες

banks

Νίκος Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Τζορτζ Τσούνη

banks

Κεχαγιά: Ο Κασσελάκης δεν μίλησε για θαύμα – Η Αριστερά όμως μπορεί να προκαλέσει πολιτικά θαύματα

banks

Λιακούλη: Έχουμε την εικονική πραγματικότητα της ΝΔ ότι όλα είναι καλά και την οδυνηρή πραγματοκότητα του λαού

banks1

Δίπλωμα οδήγησης – Στο τιμόνι οι 17αρηδες – Όλες οι αλλαγές στα μαθήματα και στις εξετάσεις

banks

20.700 νέα υδρόμετρα στο Δήμο Αγρινίου

banks