May 11, 2024
Image default
WORLD

Γάζα – Νεκροί κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας: Η Αφρικανική Ένωση “καταδικάζει σθεναρά τη σφαγή Παλαιστινίων”

Ο επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μαχάματ κατηγόρησε το Ισραήλ για “μαζική σφαγή” των Παλαιστινίων και ζήτησε τη διενέργεια διεθνούς έρευνας μετά τον θάνατο την Πέμπτη περισσότερων από 100 Παλαιστινίων κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από ισραηλινά πυρά και ποδοπάτημα.

“Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Σ. Ε. Μούσα Φάκι Μαχάματ καταδικάζει σθεναρά αυτή την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων, από την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι οι οποίοι αναζητούσαν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια”, ανέφερε η Αφρικανική Ένωση σε ανακοίνωσή της που ανήρτησε σήμερα στο Χ.

Παράλληλα η Αφρικανική Ένωση κάλεσε να διενεργηθεί “διεθνής έρευνα για το περιστατικό προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους” και ζήτησε την κήρυξη “εκεχειρίας αμέσως και χωρίς όρους”.

Την Πέμπτη αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους πεινασμένων Παλαιστινίων το οποίο έτρεχε προς το μέρος φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας. Ο απολογισμός είναι 115 νεκροί και περίπου 760 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Xαμάς.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μετά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη για τον κίνδυνο “επικείμενου λιμού” στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε “ποδοπάτημα” όταν χιλιάδες Παλαιστίνιοι περικύκλωσαν το κομβόι των 38 φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Αξιωματικός του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες που ένιωσαν να “απειλούνται” έκαναν χρήση “περιορισμένων πυρών” και έκανε λόγο για “ποδοπάτημα στη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν δεκάδες κάτοικοι”.

Related posts

Ένας άμαχος σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στην αυλή του σπιτιού του

banks

ΗΠΑ: Καθησυχάζουν τους εταίρους τους για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων

banks

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καλεί τις κυβερνήσεις να μην στέλνουν ανθρώπους πίσω στο Σουδάν

banks

Ελβετία: Ελβετικό αεροσκάφος έφθασε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας με 111 επιβάτες και… καμία βαλίτσα

banks

Ρωσία: Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν στη ρωσική Άπω Ανατολή

banks

Ο κολοσσός AbbVie εξαγοράζει τη φαρμακευτική εταιρεία Cerevel – Στα 8,7 δισ. δολ. το τίμημα

banks