16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
WORLD

Ο κολοσσός AbbVie εξαγοράζει τη φαρμακευτική εταιρεία Cerevel – Στα 8,7 δισ. δολ. το τίμημα

Ο φαρμακευτικός κολοσσός AbbVie ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας Cerevel Therapeutics έναντι τιμήματος περίπου 8,7 δισ. δολαρίων.

Η AbbVie θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Cerevel που βρίσκονται σε διασπορά έναντι 45 δολαρίων έκαστη σε μετρητά, τιμή που αντιπροσωπεύει premium 22% επί της τιμής κλεισίματος του τίτλου στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η Cerevel αναπτύσσει φάρμακα για ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η ψύχωση, η επιληψία, η διαταραχή πανικού και η νόσος Πάρκινσον. Ένα από τα κορυφαία φάρμακα της που βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, είναι το Emraclidine, το οποίο αφορά άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018, όταν η Pfizer προχώρησε στην απόσχιση του τμήματος ανάπτυξης φαρμάκων που σχετίζονται με το κεντρικό νευρικό σύστημα και στην εισφορά του σε μια νέα αυτόνομη εταιρεία, η οποία έλαβε επένδυση ύψους 350 εκατ. δολαρίων από την Bain.

Η Cerevel εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2020, ενώ η Bain και η Pfizer συμμετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαια με ποσοστά περίπου 36% και 15%, αντίστοιχα.

Related posts

Τουρκία: Κανάλι των κεμαλιστών λέει ότι αναβλήθηκε η συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν στις 9 Μαΐου

banks

Κίεβο: Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν προς όλες τις κατευθύνσεις της αντεπίθεσης

banks

Σούνακ-Μπάιντεν: Συζήτησαν για την απόφαση των ΗΠΑ να αποστείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία

banks

Τι φέρνει η Λαγκάρντ στην Αθήνα για το µέλλον του ευρώ

banks

Βρετανία: Σε χαμηλό έξι μηνών οι εγκρίσεις ενυπόθηκων δανείων

banks

Το καλό πρόσωπο της Τουρκίας θα δούμε στο Βίλνιους;

banks