19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
WORLD

Γάζα: “Οχι” από Ιταλία σε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής των ισραηλινών δυνάμεων στη νότια πόλη Ράφα, της Λωρίδας της Γάζας, εξέφρασε για μια ακόμα φορά την Τρίτη η κυβέρνηση της Ιταλίας.

“Θα επαναλάβουμε την αντίθεσή μας στην ανάπτυξη χερσαίας στρατιωτικής δράσης από το Ισραήλ στη Ράφα, η οποία θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για τους αμάχους που συνωστίζονται στην περιοχή”, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Τζόρτζια Μελόνι μιλώντας στην ιταλική Γερουσία.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι το άνοιγμα νέων χερσαίων διαδρόμων και του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο προς τη Γάζα αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τρίτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενημερώνοντας τα μέλη της Βουλή (Κνεσέτ), τόνισε ότι έχει καταστήσει “εξαιρετικά σαφές” στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν “ότι είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε την εξάλειψη αυτών των ταγμάτων της Χαμάς στη Ράφα και δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό παρά μόνο με χερσαία εισβολή”.

Related posts

ΕΕ: Η αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της αυριανή τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ

banks

Οι εκτοπισμένοι της Γάζας παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενειών εξαιτίας συνωστισμού και κακής υγιεινής

banks

Κλιμακώνει η Ρωσία τις επιθέσεις: Στους 22 οι νεκροί στην Μπέλγκοροντ

banks

Γερμανία: Ακυρώνονται οι πτήσεις αύριο πρωί από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω καιρικών συνθηκών

banks

ΗΠΑ: O Μπάιντεν διατάσσει τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών να ενισχύουν την ασφάλεια των απόρρητων εγγράφων μετά την υπόθεση των διαρροών

banks

Βρετανία: Σύννομη η επέκταση της ζώνης εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών του Λονδίνου

banks