17.5 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Γέφυρες θαμμένες στη λάσπη, δρόμοι κομμένοι στα δυο και διακοπές ρεύματος συνθέτουν το σκηνικό στην Αργιθέα

«Ο κεντρικός δρόμος προς Δυτική Αργιθέα είναι κομμένος στην Αργιθέα (Κνίσοβο). Εντός των οικισμών του χωριού, οι περισσότερες οδικές συνδέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο δρόμος από Μεταμόρφωση (Κατούσι) Ανθηρού προς Γκρόπα Τρικάλων είναι σε πολλά σημεία διαλυμένος από ακραίες βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις. Ο κεντρικός δρόμος από Άγιο Νικόλαο προς Πετρίλο, στον οικισμό Λιβάδια, είναι απροσπέλαστος για ΙΧ καθώς υπάρχει μια τεράστια κατάπτωση βράχων και υλικών». Με αυτό τον τρόπο περιγράφει ο Δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου την εικόνα που επικρατεί στα διοικητικά όρια ευθύνης του και προσθέτει:

«Η γέφυρα για Ζερβό Μεσοβουνίου έχει «θαφτεί» κάτω από τόνους φερτών υλικών.

Ρεύμα δεν υπάρχει στην Ανατολική Αργιθέα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ και προσπαθούν να βρουν λύσεις, καθώς μέχρι τώρα, είναι αδύνατη η μετάβαση συνεργείου από την Καρδίτσα.

Θέματα υπάρχουν επίσης σε σημεία εσωτερικής οδοποιίας, τα οποία σταδιακά αποκαθίστανται, όπως και σε δίκτυα ύδρευσης σε ορισμένους οικισμούς, που παρασύρθηκαν από τις κατολισθήσεις.

Τέλος, είμαστε σε επικοινωνία με τους κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία, προκειμένου να βοηθήσουμε στο μετρό του εφικτού, εφόσον παραστεί επείγουσα ανάγκη.

Χειριστές, υπάλληλοι, συνεργαζόμενοι ιδιώτες και αιρετοί επιχειρούν συνεχώς» αναφέρει ο Δήμαρχος σε ένα πρόχειρο πρώτο απολογισμό της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Αργιθέας.

*Πηγή φωτογραφιών facebook Ανδρέα Στεργίου

Related posts

Προετοιμάζεται για το ταξίδι στην Άγκυρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης

banks

Θάνος Πλεύρης: Μεγάλη η μάχη για δυο παιδιά που τραυματίστηκαν στα Τέμπη – Τι είπε για τα δίδυμα με το υγραέριο

banks1

«Φωτιά» ο Χαφτάρ κατά Ερντογάν για το τουρκολυβικό σύμφωνο

banks

Ευρωπαϊκή Ένωση: Το πραγματικό «κοινοτικό κεκτημένο»

banks1

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι χειριστές του μοιραίου Καναντέρ θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους

banks1

ΟΤΑ: Τέλος τα ΝΠΔΔ – Αρμοδιότητες και προσωπικό μεταφέρονται στους δήμους

banks1