17.2 C
Athens
May 12, 2024
Image default
POLITICS

Γεραπετρίτης: Αναγκαία η ανθρωπιστική παύση στη Γάζα

Τις θέσεις της ελληνικής διπλωματίας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι ίδιες αρχές πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις επιθετικότητας, προσβολής της κυριαρχίας και τρομοκρατίας.

Παύση πυρών για ανθρωπιστικούς λόγους

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εισηγήθηκε άμεση ανθρωπιστική παύση, η οποία θα επιτρέψει την περίθαλψη τραυματιών και – όπου χρειάζεται – τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία εκτός Γάζας.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας.

Σημείωσε επίσης, τη σημασία εγκατάστασης κέντρων αφαλάτωσης για τη μαζική παραγωγή πόσιμου νερού.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρότεινε στους Ευρωπαίους ομολόγους του την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών στη Γάζα

«Είναι αντιληπτό ότι η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή, ωστόσο πρόσθεσε, είναι αναγκαία και ρεαλιστική σε αυτή τη φάση, έστω και μικρής κλίμακας» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «θα μπορούσε, κατέληξε, να δημιουργήσει μια δυναμική για το τερματισμό των εχθροπραξιών».

Related posts

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων κατά 2,5 εκ. ευρώ το 2024

banks1

Δένδιας: Η Ελλάδα υπέβαλε υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

banks

Μητσοτάκης: «Θα ξαναχτίσουμε μαζί ότι χάσαμε, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος»

banks1

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση καταρρέει σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως της αξιοπιστίας

banks1

Κασσελάκης: Να μιλάμε για την κεφαλή του ψαριού αντί να τιμωρούνται τίμιοι επαγγελματίες

banks1

Υπόθεση Πάτση: Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα

banks