21.3 C
Athens
May 5, 2024
Image default
WORLD

Γερμανία: “Τα βρήκαν” Ελεύθεροι Δημοκράτες και Πράσινοι για φοροελαφρύνσεις (€6,5 δισ.) και δαπάνες (€2,4 δισ.)

Η τρικοματτική κυβέρνηση της Γερμανίας υπό τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς πέτυχε μια συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων της τελευταίας στιγμής η οποία ανοίγει τον δρόμο για φοροελαφρύνσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, καθώς για νέες διαπάνες 2,4 δισ. ευρώ σε παροχές για οικογένειες με παιδιά.

Ο συμβιβασμός προέκυψε αργά το βράδυ της Κυριακής σε έκτακτη συνάντηση στην Καγκελαρία, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Σολτς φέρεται έτσι να έλυσε το ζήτημα της αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, ηγέτη του κεντρώου-κεντροδεξιού και φιλικού προς την επιχειρηματικότητα Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) και της υπουργού Οικογένειας Λίζα Πάους, προερχόμενης από τους οικολόγους, κεντροαριστερούς Πράσινους, μία ημέρα μετά την έκτακτη διήμερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Πάους είχε μπλοκάρει τις φοροελαφρύνσεις του Λίντνερ προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να αναζωογονήσουν την ασθμαίνουσα γερμανική οικονομία, αφότου ο ηγέτης του FDP είχε αρνηθεί το σχέδιό της για αύξηση των δαπανών για την υποστήριξη οικογενειών με παιδιά.

Η συμμαχία του κ. Σολτς, στην οποία ηγείται το δικό του, κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), ταλανίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις εδώ και μήνες, ενώ υποφέρει και δημοσκοπικά με πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής.

Λεπτομέρειες για τον συμβιβασμό που επετεύχθη θα γίνουν γνωστές αργότερα εντός της Δευτέρας.

Related posts

Νεκρό ακόμη ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα, μετά από ισραηλινό πλήγμα

banks

Ο Προέδρος της Μάλτας Τζόρτζ Βέλλα στην Ελλάδα από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου

banks

Ισραήλ: Καλεί τους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν προς το νότο, αλλιώς θα θεωρηθούν “υποστηρικτές τρομοκρατών”

banks

Ο Μακρόν παραδέχτηκε ότι έπρεπε “να εμπλακεί περισσότερο” και να υπερασπιστεί ενεργά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

banks

Η Κομισιόν απειλεί με κυρώσεις την Σλοβακία

banks

Σουδάν: Διακόπηκαν οι συνδέσεις Ίντερνετ και κινητών τηλεφώνων στο Χαρτούμ

banks