23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
POLITICS

Δένδιας: Οι ακρίτες μας αγρυπνούν για την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας

Αφορμή για να βρεθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρήκε τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ξεκίνησε τις επισκέψεις του από το Αγαθονήσι τη Μεγάλη Τετάρτη και τις έκλεισε με τους Λειψούς στη Μεγάλη Πέμπτη.

Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη και τα στελέχη και τους οπλίτες που υπηρετούν στο Επιτηρητικό Φυλάκιο στο Αγαθονήσι.

Πρώτος σταθμός της σημερινής επίσκεψης στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ… pic.twitter.com/sBL4ZzF9WF

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 1, 2024

Πιο συγκεκριμένα ο Δένδιας την Μεγάλη Τετάρτη  συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, επίσκεψη στην Κω αλλά και τα Επιτηρητικά Φυλάκια Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Καλολίμνου του Στρατού Ξηράς.

Σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Την Μεγάλη Πέμπτη ο Δένδιας συνέχισε τις επισκέψεις του σε νησιά των Δωδεκανήσων στο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Στρατού Ξηράς στην Ψέριμο, συνέχισε πηγαίνοντας στην Ιερά Μονή Ιωάννου Θεολόγου στην Πάτμο, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία,  και παρέστη στην Ακολουθία του Νιπτήρος και τέλος μετέβη στους Λειψούς.

Στην Ψέριμο, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα τις επισκέψεις στα Επιτηρητικά Φυλάκια του Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμ. Θεοδώρου.

Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τα… pic.twitter.com/jtLlvTx9gm

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 2, 2024

Στην Ακολουθία του Νιπτήρος, στο ιερό νησί της Πάτμου. Μία Ακολουθία που μας διδάσκει την ταπείνωση και τη φιλανθρωπία και την οποία είχα την τιμή και ευλογία να παρακολουθήσω στο νησί όπου ο Απόστολος Ιωάννης συνέταξε την Αποκάλυψη. pic.twitter.com/5wWo2Vju1X

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 2, 2024

Βρίσκομαι σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στην Πάτμο, στο πλαίσιο των επισκέψεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα στους ακρίτες που φυλάττουν τα όρια της ανατολικής πλευράς της Πατρίδας μας, τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μια και… pic.twitter.com/D6owXNnrEa

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 2, 2024

Στη δήλωση του μετά την επίσκεψη του στην Πάτμο ο Δένδιας αναφέρθηκε στην περιοδεία του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με στόχο όπως είπε να ευχηθεί για την Ανάσταση «στους ακρίτες που φυλάττουν τα όρια της ανατολικής πλευράς της Πατρίδας μας, τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας». Έστειλε δε μήνυμα πως πρέπει να «θυμόμαστε πάντα ότι οι ακρίτες μας αγρυπνούν για την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας».

Στους Λειψούς, με τα στελέχη, τους οπλίτες θητείας και τους εθνοφύλακες, κατά την επίσκεψή μου στην έδρα του 2ου ΛΕΘ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Κωστίδη, τον Δοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμ. Θεοδώρου και τον Διοικητή της 80… pic.twitter.com/aMsWnTC5xo

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 2, 2024

Related posts

Χάρης Δούκας: «Χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων – Να σχεδιάσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας»

banks

Σπέτσες: Παρατείνονται μέχρι την Κυριακή οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

banks

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

banks1

Καμίνης: Η Εύβοια παραμένει για 6η ημέρα εγκαταλελειμμένη, στο έλεος της πυρκαγιάς

banks

Ανακατασκευάζονται 29.000 τ.μ. πεζοδρομίων και 58.000 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Ζωγράφου

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Το κάλεσμα Τσακαλώτου σε Αχτσιόγλου, τα μηνύματα Κασσελάκη και τα επόμενα βήματα των «6+6»

banks1