17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα το Δώρο Χριστούγεννων – Ποια άλλα επιδόματα θα πληρωθούν

Νωρίτερα από ποτέ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 4 Δεκεμβρίου 2023 έως 5 Ιανουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/more-anerghia.

Related posts

Νέες χρηματοδοτήσεις 35,9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.

banks

Σκρέκας: προς παράταση οδεύει το καλάθι του νοικοκυριού

banks

Τεκμήρια διαβίωσης: Μειώνονται έως και 30%- Οι τρεις ανατροπές

banks

Στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με 37,3 εκατ. ευρώ

banks

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Πέντε διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο τους αφορούν

banks

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ενέργειες για φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν στις πυρκαγιές

banks