18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Δ. Μιχαηλίδου: Ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ευημερία και η κοινωνική ασφάλιση των πολιτών

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος απηύθυνε χαιρετισμό η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό. Η κ. Μιχαηλίδου είπε πως, με την ψήφιση νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της επαγγελματικής ασφάλισης.

«Στόχος είναι η αυξημένη συνταξιοδοτική αποταμίευση να ενισχύσει το εισόδημα των μελλοντικών συνταξιούχων. Επιπλέον, η ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, που, με τη σειρά της, θα χρηματοδοτήσει εγχώριες επενδύσεις ειδικά στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής, δίνοντας, με τον τρόπο αυτό, ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η κυβέρνηση έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την ευημερία και την κοινωνική ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού της η κ. Μιχαηλίδου, η οποία έδωσε έμφαση στην ίδρυση και λειτουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), «μίας κορυφαίας μεταρρύθμισης στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους, η οποία αποκτά κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα».

Επίσης, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στάθηκε ιδιαίτερα στη θέσπιση του κώδικα δεοντολογίας για το δικαίωμα στη λήθη των πρώην καρκινοπαθών. «Ήταν μία κίνηση ανθρωπιάς της Ένωσής σας να δεχτείτε το αίτημα της κυβέρνησης και να αναγνωρίσετε το δικαίωμα στη λήθη των επιζώντων από καρκίνο στο πλαίσιο κάθε είδους δανειακής σύμβασης που συνδέεται με ασφάλιση ζωής. Πρόκειται για μία κίνηση η οποία βοηθά τους πρώην καρκινοπαθείς συμπολίτες μας, που θα βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Είναι όμως και προς δικό σας όφελος, διότι θα είστε πιο έτοιμοι να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις, οι οποίες θα προκύψουν, όταν ολοκληρωθεί η ρύθμιση του ζητήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε.

Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Πότε πληρώνονται Επιστρεπτέα 5, επίδομα θέρμανσης, αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων

banks

Επιδόματα από υπ. Εργασίας,  e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ – Τι θα καταβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα

banks

Η προώθηση της εκτροφής γαλοπούλας και οι άγνωστες ιστορίες από το 1960

banks

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Μείωση 7,4% στα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

banks

Ηγετική θέση η Ελλάδα στις αλβανικές εισαγωγές προϊόντων

banks

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα κέρδη, μετά από φόρους, 213 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021

banks