17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 11,4% στις διανυκτερεύσεις το 9μηνο

Ανοδικά κατά 13,3% κινήθηκαν οι αφίξεις και κατά 11,4% οι διανυκτερεύσεις το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023 στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ και στα συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, οι αφίξεις των αλλοδαπών παρουσίασαν αύξηση κατά 13% και των ημεδαπών κατά 14,3%, ενώ οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών κατέγραψαν αύξηση κατά 10,8% και των ημεδαπών κατά 14,6%.

Αφίξεις/διανυκτερεύσεις σε καταλύματα Ξενοδοχειακού Tύπου, Σύντομης Διαμονής & Κάμπινγκ (προσ. στοιχεία) (Ιαν.-Σεπτ. 2023)
Arrivals/Nights Spent in Hotels, Short-Stay Accommodation Establishments & Campsites (prov. data) (Jan-Sept 2023)https://t.co/vLiPtuorAZ#ΕΛΣΤΑΤ #ELSTAT pic.twitter.com/mUKpfNus0u

— ELSTAT (@StatisticsGR) December 21, 2023

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε όλα τα είδη καταλυμάτων αναλογεί σε αλλοδαπούς (75,4% του συνόλου των αφίξεων και 84,8% του συνόλου των διανυκτερεύσεων).

Η μέση διαμονή ανά άτομο στο σύνολο των καταλυμάτων ανήλθε σε 4,3 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, η μέση διαμονή των αλλοδαπών ήταν 4,8 διανυκτερεύσεις, ενώ των ημεδαπών 2,6 διανυκτερεύσεις.

Η πληρότητα κλινών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε σε 61,2%, έναντι 57,6% το 9μηνο του 2022.

Related posts

Έξτρα εισφορές καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες παράλληλα απασχολούμενοι

banks

Γ. Μασούτης: «Μπορεί ο πληθωρισμός να αποκλιμακώνεται αλλά οι πιέσεις στην αγορά και στην κοινωνία παραμένουν ισχυρές»

banks

ΔΥΠΑ: Στις 5/12 ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων

banks

Standard & Poors: Διατηρεί την αξιολόγηση της Ελλάδας στο Β+

banks

Συγκροτήθηκε το νέο δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

banks

Ακίνητα: Συνολική περιουσία 772 δισ. έχουν στην κατοχή τους 7,2 εκατ. ιδιοκτήτες

banks