17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών το ΚΚΕ – Παρέμβαση της ευρωομάδας στην Επιτροπή Αναφορών

«Να λάμψει η αλήθεια» καλεί η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με την αναφορά του «Συλλόγου Πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών».

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος εξέφρασε τη στήριξη του στις οικογένειες των θυμάτων ζητώντας να μείνει ανοιχτή η αναφορά προς παρακολούθηση και απαίτησε «να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα, ώστε να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

«Απαίτηση του ελληνικού λαού η απόδοση των πολιτικών και κυρίως των ποινικών ευθυνών»

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αρχικά ευχαρίστησε τους Καρυστιανού – Ασλανίδη και όλους τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για αυτήν την πρωτοβουλία τονίζοντας πως είναι «πάνδημη απαίτηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας η απόδοση των πολιτικών και κυρίως των ποινικών ευθυνών στους υπαίτιους – υπουργούς, βουλευτές, στελέχη της περιφερειακής διοίκησης, της εταιρείας».

Εκτίμησε πως «η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην συγκάλυψη» εξηγώντας πως στην Εξεταστική Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής υιοθέτησε το αφήγημα του «ανθρώπινου λάθους» (…).

Κλείνοντας ζήτησε η αναφορά να μείνει ανοιχτή προς παρακολούθηση και «να παραπεμφθεί αμέσως στην Επιτροπή Μεταφορών και στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου, με αίτημα να διοργανωθεί συζήτηση για τα Τέμπη».

Μετά τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής η αναφορά έμεινε ανοιχτή και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.

Related posts

Μαρίκα Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός τιμά τη μνήμη της μητέρας του με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram

banks

Alper Coşkun στο in: Το μεγάλο στοίχημα της τουρκικής αντιπολίτευσης απέναντι στον Ερντογάν

banks

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου πρωθυπουργό – Θα ήθελα όμως να δω μια γυναίκα στη θέση αυτή

banks1

Με 35 χρόνια καθυστέρηση, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτάει Δημοτικό Κολυμβητήριο

banks1

Τραβάει το σχοινί η κυβέρνηση: Βάζει στο στόχαστρο αγρότες και φοιτητές – Απαντούν με μαζικές κινητοποιήσεις

banks1

Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft

banks