18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Εξεταστική για Τέμπη: Καμπανάκι κινδύνου για την ασφάλεια στις πτήσεις από τον πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ

Tον «κώδωνα του κινδύνου» όσον αφορά στην ασφάλεια στις πτήσεις έκρουσε σήμερα 18 Δεκεμβρίου ο Χρήστος Τσίτουρας, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Τέμπη.

«Το έχω αναφέρει στους υπουργούς μου, δεκάδες φορές μέχρι και πρόσφατα»

Ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ΕΡΓΟΣΕ από το 1996 μέχρι το 2004, έθιξε την ανάγκη να γίνουν κάποιες αλλαγές και αναβαθμίσεις στο σύστημα ασφάλειας των αεροπορικών πτήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν, όπως είπε, τα «αεροπορικά Τέμπη».

Φωτογραφία από τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής

«Προς Θεού!»

«Το έχω αναφέρει στους υπουργούς μου, δεκάδες φορές μέχρι και πρόσφατα, διότι το τελευταίο διάστημα είχαμε έλεγχο από τον διεθνή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας για τα θέματα ασφαλείας στις αερομεταφορές και η λέξη που χρησιμοποιώ πολλές φορές είναι, προς Θεού, να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιους τομείς, να μην έχουμε τα αεροπορικά Τέμπη», επεσήμανε, εμφανώς συγκινημένος.

Ο ίδιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως εάν η ΕΡΓΟΣΕ λειτουργούσε σωστά όλα αυτά τα χρόνια, και εάν ο ΟΣΕ είχε κατανοήσει πόσο σοβαρό είναι το θέμα της συντήρησης, θα είχε αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τσίτουρας τόνισε πως η εφαρμογή του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας θα απέτρεπε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο γενικός κανονισμός ασφαλείας είναι το «ευαγγέλιο» της λειτουργίας του σιδηροδρόμου και από εκεί ξεκινάνε όλα. Το λάθος από τον ανθρώπινο παράγοντα, είτε σηκώνει σημαιάκι είτε πατάει ένα κουμπί ή πρέπει να φτιάξει τον προγραμματισμό, είναι σημαντικό, είπε ο κ. Τσίτουρας, ο οποίος σήμερα είναι διοικητής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, προσέθεσε ο πρώην επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ.

Related posts

Για τη μειονότητα στη Θράκη και τα διαρκή παιχνίδια γύρω από αυτή

banks1

Κόντρα για τις κάμερες στην Αθήνα στο «παρά πέντε» του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών

banks1

Υπουργείο Εσωτερικών: Καταργούνται τα ΝΠΔΔ των δήμων

banks1

Τατάρ για Αναστασιάδη – «Φούσκα» η πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60

banks

Μαλλιά κουβάρια τα κόμματα με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

banks1

Κασσελάκης: Στον… ανθρώπινο παράγοντα οι ευθύνες για τα Τέμπη

banks1