25.1 C
Athens
June 16, 2024
Image default
MARKETS

Επιφυλακτικότητα στις ασιατικές αγορές λόγω επιτοκίων και ιαπωνικού εμπορίου

Επιφυλακτικότητα στις ασιατικές αγορές λόγω επιτοκίων και ιαπωνικού εμπορίου

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα (22/5) στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία για τα επιτόκια από τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της Federal Reserve.

Η αισιοδοξία για την Κίνα ηρέμησε το κλίμα στις περιφερειακές αγορές, ενώ οι επενδυτές ήταν επίσης επιφυλακτικοί για τις μετοχές τεχνολογίας πριν από τα αποτελέσματα της Nvidia.

Οι ιαπωνικοί δείκτες παρουσίασαν τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία την Τετάρτη, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπόριο. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, καθώς η ζήτηση σε βασικές αγορές, ιδιαίτερα στην Κίνα, παρέμεινε αδύναμη, ενώ απογοήτευσαν και οι εισαγωγές καθώς η τοπική ζήτηση παρέμεινε υποτονική. Ως αποτέλεσμα, το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας έφτασε στο βασικό ψυχολογικό επίπεδο του 1% για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.

Οι ασιατικές μετοχές τεχνολογίας δεν ακολούθησαν το ράλι των αντίστοιχων αμερικανικών και διατηρήθηκαν σε περιορισμένο εύρος ενόψει των ανακοινώσεων της Nvidia, που αναμένονται μετά το αποψινό κλείσιμο της Wall Street.

Πιέσεις άσκησαν στο ταμπλό τα επιθετικά μηνύματα από την κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και έκανε λόγο για καθυστερήσεις αναφορικά με τις μειώσεις.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,83% στις 38.632 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 κερδίζει 0,08% στις 7.857,90 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,11% στις 3.161,38 μονάδες και ο Shenzhen Component ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 9.685,49 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται υψηλότερα κατά 0,37% στις 19.291 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο Kospi διαπραγματεύεται στο +0,06% και τις 2.725,75 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #ΠΡΑΚΤΙΚΑ_FED #Nvidia #Τεχνολογικές_μετοχές

Related posts

Πτώση στη Wall Street, μετά την Ημέρα των Προέδρων

banks

«Μπερδεμένες» οι ασιατικές αγορές μετά το sell off στις ΗΠΑ

banks

«Κόκκινος» Σεπτέμβριος στη Wall Street- Επέστρεψε ο φόβος των επιτοκίων

banks

Τα «γεράκια» έφεραν απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Νευρικότητα στη Wall Street- Συνεχίζει πτωτικά ο Nasdaq

banks