19.5 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στα επιτόκια

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στα επιτόκια

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, με την ΕΚΤ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Στην έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας (8/4), ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,12% στις 505,92 μονάδες. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης διολίσθησε 1,2%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από τον Ιανουάριο μετά από μια σειρά συνεχών κερδών.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται κατά 0,26% στις 18.210,75 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,13% στις 8.072,19 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,24% στις 34.093 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, στην Βρετανία ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,09% στις 7.904,25 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB χάνει 0,39% στις 10.873,50 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη (11/4) προκειμένου να λάβει κομβικές αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα, ωστόσο προβλέπεται ότι τον Ιούνιο θα έρθει -κατά πάσα πιθανότητα- η πρώτη μείωση, ακόμη κι αν Fed καθυστερήσει το δικό της χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν την Τετάρτη (10/4) τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, μαζί με τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον περασμένο Μάρτιο, καθώς και αρκετές ομιλίες από στελέχη της Fed.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Βαριές απώλειες στη Wall Street-«Κατρακύλησε» 430 μονάδες ο Dow Jones

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με την ελπίδα της κινεζικής ανάκαμψης

banks

Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

banks

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

banks

Πτώση στη Wall Street αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Ανακάμπτει η Wall Street με τεχνολογική στήριξη

banks