17.6 C
Athens
May 12, 2024
Image default
WORLD

Ερντογάν: “Εκτός κάδρου ο Μενέντεζ, καλό για την Τουρκία” – Εάν οι ΗΠΑ δώσουν τα F16, θα εγκρίνουμε την ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.30

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συνδέσει την παροχή στη χώρα του αναβαθμισμέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 με την επικύρωση από πλευράς της Άγκυρας της ένταξης της Σουηδίας στο NATO, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, εάν οι ΗΠΑ τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τα αεροσκάφη, τότε και η Τουρκία θα τηρήσει τη δική της και η Εθνοσυνέλευση της χώρας θα επικυρώσει το σουηδικό αίτημα για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν κατά την επιστροφή του από τον αζερικό θύλακα του Ναχτσιβάν, ο οποίος συνορεύει με την Τουρκία.

“Τον τελικό λόγο για το ζήτημα της Σουηδίας θα τον έχει το κοινοβούλιό μας”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις δικαστικές περιπέτειες του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, γνωστού για τη σκληρή γραμμή του έναντι της Τουρκίας, ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο Τ. Ερντογάν ανέφερε ότι πλέον ο Μενέντεζ είναι “εκτός κάδρου”, πράγμα που είναι “επωφελές” για την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Τουρκία, ο Τ. Ερντογάν τόνισε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ενώ η δική του επίσκεψη στο Ισραήλ θα ακολουθήσει αργότερα.

Related posts

Η Βόρεια Κορέα επικρίνει τις ΗΠΑ για την παράδοση πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία

banks

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Η Σουηδία να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις οπαδών του PKK εάν θέλει να εισέλθει στο NATO

banks

Μεντβέντεφ: “Η Πολωνία θα εξαφανισθεί μαζί με τον ηλίθιο πρωθυπουργό της”

banks

Συγχαρητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ στο Βέλγιο για την εθνική επέτειο της χώρας

banks

Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλνουν στην Ουκρανία 157 γεννήτριες

banks

Μαρόκο: 24 νεκροί σε λεωφορείο που έπεσε σε χαράδρα

banks