17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

ΕΦΚΑ: Ειδικά κλιμάκια για ταχύτερη έκδοση συντάξεων

Την επιτάχυνση της απονομής και εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων επιδιώκει ο ΕΦΚΑ και προχωράει σε επανασύστα- ση των ειδικών κλιμακίων που απαρτίζονται από εξειδικευμένα στελέχη του.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια διεύθυνση ορίζεται χρονικό περιθώριο έως την 31η Ιανουαρίου για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμότητες ανέρχονται συνολικά στις 60.000 και στις προθέσεις της διοίκησης του Φορέα είναι να υπάρξει δρα- στική μείωση, με την έμφαση να δίνεται κυρίως στις επικουρικές, όπου φαίνεται να υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι συμμετέχοντες στα κλιμά- κια αυτά για να επιλεχθούν θα πρέπει να έχουν εξειδίκευση στην ανακεφαλαίωση χρόνου ασφάλισης, στον έλεγχο κατα- βολής εισφορών, στην αναγνώ- ριση και διαπίστωση χρόνων ασφάλισης στην απονομή και στην εκκαθάριση των συντάξεων.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να αναφέρουν το τμήμα του ΕΦΚΑ στο οποίο υπηρε- τούν, καθώς και τον ρόλο που θέλουν να έχουν στα κλιμάκια που θα συσταθούν. Η διάρκεια των κλιμακίων είναι ετήσια και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμ- βρίου 2024.

Related posts

Ψηφιακή Δεκαετία 2030: Προθεσμία έως τον Οκτώβριο για την κατάρτιση οδικού χάρτη

banks

ΕΕ: Στο 17% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο

banks

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Πληρωμές κάθε Τρίτη και Παρασκευή

banks

Αναστολές Φεβρουαρίου: Την Παρασκευή οι πληρωμές

banks

Υπ. Τουρισμού- ΕΟΤ: Σε 6 γλώσσες και ανανεωμένη η ιστοσελίδα «Destination Greece-Health First»

banks

ΕΥ: Σχεδόν τα 2/3 των CEOs παγκοσμίως αναμένουν αύξηση κερδών το 2024 – Τι τους ανησυχεί

banks