Σε δύο δόσεις και νωρίτερα κατά μία μέρα από τον αρχικό προγραμματισμό, στις 25 και στις 29 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι καταβολές των συντάξεων, όπως αποφάσισε το ΔΣ του ΕΦΚΑ.

Στόχος αυτής της μικρής μείωσης του χρόνου χορήγησης των αποδοχών σε πάνω από 2,5 εκατ. δικαιούχους είναι για να περιοριστεί αντίστοιχα η χρονική απόσταση από την προηγούμενη πληρωμή, που είχε πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Σε κάθε περίπτωση, διατηρείται ο κανόνας του διαχωρισμού ανάμεσα σε μισθωτούς και μη μισθωτούς, ως προς τις ημερομηνίες πληρωμής, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Πέμπτη 25 Ιανουαρίου: Θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία των μη μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και  ΕΤΑΑ). Επίσης, θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι μισθωτοί και μη μισθωτοί από 1.1.2017), μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ). Ακόμα θα χορηγηθούν και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, πάλι για μισθωτούς και για μη μισθωτούς.
  • Δευτέρα 29 Ιανουαρίου: Θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ), λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Επίσης, θα χορηγηθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.