18.7 C
Athens
April 28, 2024
Image default
EUROBANK

Εurobank: Μπόνους 1.000 ευρώ στους χαμηλόμισθους της τράπεζας

urobank-1.000-

H Εurobank αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μέσω vouchers ποσού 1.000 ευρώ, στους χαμηλόμισθους της τράπεζας.

Σε επιστολή της προς το προσωπικό της Eurobank η Νατάσσα Πασχάλη CHRO του ομίλου αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι η Τράπεζά μας με πρωταρχικό στόχο την στήριξη των μισθολογικών αποδοχών και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των αντικειμενικά πιο χαμηλόμισθων συναδέλφων μας ανακοινώνει τα ακόλουθα δύο μέτρα:

Πρώτον, με δική της πρωτοβουλία (εξ ελευθεριότητας), εφαρμόζει από 01.01.2024, αντί της κανονικής ισχύος από 01.12.2024, την 3η κατά σειρά αύξηση των βασικών μισθών του ενιαίου μισθολογίου της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΟΤΟΕ) 2022-2024.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα με αυτή την πρωτοβουλία, θα φέρει σχεδόν 1 έτος νωρίτερα από ότι προβλέπεται για τον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας, την αύξηση των ελάχιστων νόμιμων αποδοχών κατά 2,5% στα κλιμάκια, ενώ συγχρόνως σηματοδοτεί τη θέσπιση κατώτερου νόμιμου μισθού 1ου κλιμακίου τα 1.020 ευρώ.

Με αυτή την απόφαση της Διοίκησης, η τράπεζα δεσμεύεται να θεωρεί εφεξής τα αυξημένα αυτά κλιμάκια ως τις ελάχιστες νόμιμες αποδοχές για τους εργαζόμενους της από τον Ιανουάριο του 2024, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους θα λάβει χώρα και η ετήσια διαδικασία αναθεώρησης αμοιβών. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει και τις μισθολογικές αποδοχές των συνεργατών που απασχολούνται στην τράπεζα μέσω εταιριών προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ), υποστηρίζοντας έτσι έναν ευρύτερο αριθμό εργαζομένων.

Δεύτερον, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, η Τράπεζα έχει ήδη προβλέψει σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό για μεταβλητές αποδοχές σε όλες τις μονάδες,  οι οποίες θα αποδοθούν στους εργαζόμενους του Ομίλου κατά τη διαδικασία της Ετήσιας Αναθεώρησης Αποδοχών. Ειδικότερα, για τους συναδέλφους που ανήκουν σε χαμηλότερα ιεραρχικά κλιμάκια (grades 1-5),  η Τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει σε μία εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μέσω vouchers ποσού €1.000. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στους δικαιούχους ενημέρωση με τη διαδικασία για την δρομολόγηση της σχετικής καταβολής, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2024.

Νατάσσα Πασχάλη
Group CHRO
Γενική Διευθύντρια»

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο μπόνους σε χαµηλόµισθους είχε ανακοινώσει πρόσφατα και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Alpha Bank ανακοίνωσε έκτακτη ενίσχυση έως 1.200 ευρώ ως επιβράβευση για τους εργαζόμενούς της που έχουν πετύχει ή υπερβεί τους στόχους τους.

Related posts

Eurobank: Ανακοίνωσε συμφωνία για την απόκτηση επιπλέον 17,3% στην Ελληνική Τράπεζα – Στο 46,5% η συμμετοχή της

banks1

Φ. Καραβίας: Γιατί έρχεται ισχυρή και μακρά ανάπτυξη

banks

Eurobank: Σε προ πανδημίας επίπεδα ο δείκτης λιανικού εμπορίου

banks

Eurobank: Διπλή διάκριση για τις υπηρεσίες Cash Management

banks

Καραβίας: Η Eurobank θα χρηματοδοτήσει «πράσινα» projects

banks

Eurobank: Η πτώση των τιμών ενέργειας οδηγεί σε μείωση πληθωρισμού και σταδιακή συγκράτηση εμπορικού ελλείμματος

banks