18.2 C
Athens
May 1, 2024
Image default
WORLD

Ζελένσκι: Το Κίεβο απώθησε ρωσική επίθεση κοντά στο Βούλενταρ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας

Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν νέα ρωσική επίθεση κοντά στην πόλη Βούλενταρ, στην ανατολική περιφέρεια Ντονέτσκ, και συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να προχωρήσουν προς τον νότο, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο Βούλενταρ, προπύργιο της Ουκρανίας και στρατηγικής σημασίας κόμβος ανάμεσα στην ανατολική και τη νότια γραμμή του μετώπου, σημειώθηκαν από τις αιματηρότερες μάχες στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και 20 μήνες στην Ουκρανία.

“Ο εχθρός αποπειράθηκε να προχωρήσει στην κατεύθυνση του Βούλενταρ, αλλά οι στρατιώτες μας ανέκοψαν την πορεία του, προκαλώντας βαριές απώλειες στον εχθρό: δεκάδες αντικείμενα εξοπλισμού, πολλοί νεκροί και τραυματίες”, σημείωσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τον απολογισμό αυτόν από το πεδίο των μαχών. Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακοινώσει ότι οι μάχες κλιμακώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κατά μήκος του ανατολικού μετώπου.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, η Ρωσία προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να ανακάμψει από τις απώλειές της κοντά στην ανατολική πόλη Αβντιίβκα προτού εξαπολύσει κι άλλες επιθέσεις.

“Ο εχθρός συνεχίζει να προσπαθεί να περικυκλώσει την Αβντιίβκα, αλλά τώρα όχι τόσο δραστήρια – ο εχθρός προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να ανακάμψει από τις απώλειές του προκειμένου να επιτεθεί περαιτέρω”, δήλωσε ο Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ολεξάντρ Στούπουν.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Related posts

ΗΠΑ: Τα μπαρ της Ουάσινγκτον “γιορτάζουν” την απαγγελία κατηγοριών στον Τραμπ με κοκτέιλ “Στόρμι Ντάνιελς”

banks

Μπάρκιν και Μπόστιτς (Fed): Οι επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων στην οικονομία δεν έχουν ακόμη φανεί πλήρως

banks

Nέα αύξηση των επιτοκίων “κληρώνει” τον Σεπτέμβριο

banks

Ebury: Θετικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη – Οι αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν

banks

WSJ: Η έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στρέφεται σε στοιχεία στην Πολωνία

banks

Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο

banks