18.9 C
Athens
April 30, 2024
Image default
WORLD

Η Ινδία θέλει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή προηγμένων τσιπ, επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων

Η κυβέρνηση της Ινδίας ενέκρινε την κατασκευή τριών εργοστασίων που θα κατασκευάζουν προηγμένους ημιαγωγούς με επενδύσεις άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η χώρα στοχεύει να γίνει σημαντικός κόμβος τσιπ.

“Η Ινδία έχει ήδη μεγάλες δυνατότητες στο σχεδιασμό τσιπ. Με αυτές τις μονάδες, η χώρα μας θα αναπτύξει δυνατότητες στην κατασκευή προηγμένων τσιπ που θα αναπτυχθούν και με εγχώριες δυνάμεις στην Ινδία”, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση.

Η Ινδία έχει φιλοδοξίες να γίνει ένας σημαντικός κόμβος παραγωγής προηγμένων τσιπ στις γραμμές εφοδιασμού των ΗΠΑ, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας και έχει φλερτάρει ξένες εταιρείες ώστε να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Κομβικός ο ρόλος της Tata

Η Tata Electronics θα συνεργαστεί με την Powerchip Semiconductor Manufacturing Corp της Ταϊβάν για την κατασκευή ενός από τα εργοστάσια κατασκευής στο Dholera του Γκουτζαράτ, με επένδυση σχεδόν 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η PSMC παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και κατασκευής chip στα τμήματα λογικής και μνήμης. Διαθέτει έξι χυτήρια ημιαγωγών στην Ταϊβάν. Το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στην ώριμη τεχνολογία των 28 νανομέτρων, που χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και την άμυνα. 

Η Tata Semiconductor Assembly και η Test Pvt Ltd θα δημιουργήσουν το δεύτερο εργοστάσιο στο Morigaon του Assam, με επένδυση 3,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την ανάπτυξη εγχώριων προηγμένων τεχνολογιών συσκευασίας ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών flip chip που χρησιμοποιούνται στις αυτοκινητοβιομηχανίες, τα ηλεκτρικά οχήματα και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Επενδύσεις από Ιαπωνία και Ταϋλάνδη 

Η CG Power, σε συνεργασία με την ιαπωνική Renesas Electronics Corporation και την Stars Microelectronics της Ταϋλάνδης θα δημιουργήσουν το τρίτο εργοστάσιο στο Sanand του Γκουτζαράτ, που θα ειδικεύεται σε τσιπ για καταναλωτικές, βιομηχανικές, αυτοκινητοβιομηχανίες και εφαρμογές ηλεκτρικής ενέργειας. Η επένδυση θα φτάσει το 1 δισ. δολάρια.

Η κατασκευή και των τριών εργοστασίων θα ξεκινήσει εντός των επόμενων 100 ημερών.

Η Ινδία τον Ιούνιο του 2023 είχε εγκρίνει επένδυση της Micron για τη δημιουργία μονάδας ημιαγωγών στο Sanand του Γκουτζαράτ.

“Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η India Semiconductor Mission σημείωσε τέσσερις μεγάλες επιτυχίες. Με αυτές τις μονάδες, το οικοσύστημα ημιαγωγών θα εδραιωθεί στην Ινδία”, ανέφερε η κυβέρνηση.

20.000 νέες θέσεις εργασίας

Αυτά τα εργοστάσια θα δημιουργήσουν άμεσα 20.000 θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα προηγμένης τεχνολογίας και περίπου 60.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Οι παγκόσμιοι κατασκευαστές τσιπ προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητές τους εγκαταλείποντας ή και αποκλείονταςτην Κίνα, με αποτέλεσμα η Ινδία να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη θέση της χώρας με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον κόσμο στην κατασκευή προηγμένων τσιπ.
 

Related posts

G7: Η Μπέρμποκ δηλώνει ότι θα υπάρξει αποφασιστικότητα έναντι της Ρωσίας

banks

ΗΠΑ: Ο Μακάρθι ζητά επίσημη έρευνα για την παραπομπή Μπάιντεν για την υπόθεση του γιου του

banks

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέθεσαν σ/ν που προβλέπει χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ με αντιστάθμισμα μείωση του προϋπολογισμού της εφορίας

banks

Επτά πλοία διάσωσης μεταναστών κατευθύνονται προς την Λαμπεντούζα

banks

G7: Ο Ζελένσκι υποβάθμισε το ότι δεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Λούλα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής

banks

Γερμανία: Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία – Ο κλάδος διαμαρτύρεται για τη μείωση των εσόδων του και τις ελλείψεις σε φάρμακα

banks