23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Η ΚΕΔΕ στο πλευρό των νέων Δημάρχων

Από το Ηράκλειο ξεκινούν τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, οι ενημερωτικές διημερίδες για τους δημάρχους της νέας δημοτικής περιόδου 2024- 2028, που διοργανώνει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ.Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, η οποία υλοποιείται συστηματικά από το 2002. Φέτος θα πραγματοποιηθούν έξι συνολικά ενημερωτικές διημερίδες. Εκτός αυτής του Ηρακλείου αντίστοιχες διημερίδες θα γίνουν στην Αθήνα, στα Ιωάννινα,  τη Θεσσαλονίκη  και στη Λάρισα.(Αναλυτικά το πρόγραμμα στο https://kede.gr/enimerotikes-diimerides-neoeklegmenon-aireton/).

Η διημερίδα του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου (16:30 –20:30) και Τρίτη, 21 Νοεμβρίου  (09:00 –15:30) – (Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, Υγείας 2), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.

Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει από ειδικούς επιστήμονες, στελέχη της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, καθώς και στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, Διαχειριστικών Αρχών και λοιπών φορέων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου σε δήλωσή του τονίζει: Η ΚΕΔΕ αξιοποιώντας την πολύτιμη και πολύχρονη εμπειρία που αποκομίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, συνεχίζουμε να συμβάλουμε στην ενημέρωση και επιμόρφωση των νεοεκλεγμένων συναδέλφων μας με επιστημονικά αξιόπιστο, τεκμηριωμένο και θεματικά στοχευμένο τρόπο.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία μας αυτή θα αποβεί χρήσιμη γιατί η αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων προκλήσεων απαιτεί γνώση και ετοιμότητα για την επίλυσή τους, απαιτεί μια σύγχρονη και ισχυρή Αυτοδιοίκηση απόλυτα συνδεδεμένη και ευθυγραμμισμένη με το σήμερα και ικανή να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των ανθρώπων και των τοπικών μας κοινωνικών. Πεποίθηση της ΚΕΔΕ είναι ότι η συμμετοχή όλων των αιρετών θα συμβάλλει στο καλύτερο αποτέλεσμα και στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που όλοι υπηρετούμε».

Θεματικές Ενότητες

Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν στη διημερίδα του Ηρακλείου είναι οι εξής:

  • Σύστημα Διακυβέρνησης – Καταστατική Θέση Αιρετών – Εποπτεία
  • Οικονομικά των ΟΤΑ- Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση – Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • Χρηματοδοτικά εργαλεία περιόδου 2023-2029
  • Οργάνωση – Λειτουργία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  • Κλιματική Αλλαγή – Πολιτική Προστασία και Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Δημόσιο Μάνατζμεντ και Επικοινωνιακή Πολιτική

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες της διημερίδας θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ https://kede.gr/ (πατώντας στο «Ζωντανή Μετάδοση».

Related posts

Γ. Φίλης: Οι Τούρκοι θέλουν τα σύνορα στον Νέστο – Εμείς τι συζητάμε μαζί τους;

banks

Μπορέλ – Η ΕΕ θα συνεργαστεί με τους Ταλιμπάν υπό… προϋποθέσεις

banks

Πέτρος Τατούλης: Επιχειρείται με τρόπο βάναυσα αντιθεσμικό η αλλοίωση της Αυτοδιοίκησης

banks

Έτοιμες οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης

banks

Γάμος ομόφυλων: «Χωρίς αστερίσκους» ψηφίζει το νομοσχέδιο η Νέα Αριστερά

banks

Δωρεάν το νερό σε Φυλή και Πανόραμα το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο και στα Άνω Λιόσια το τρίτο τρίμηνο 2023

banks