22 C
Athens
May 13, 2024
Image default
WORLD

Θάνατος Πριγκόζιν: Καρέ-καρέ το βίντεο με την πτώση του αεροσκάφους

“Όλοι γνωρίζουν ποιος εμπλέκεται”. Η φράση αυτή που σχολιάζει το αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία με δέκα νεκρούς, ένας εκ των οποίων υποστηρίζεται από τη Ρωσία ότι είναι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανήκει στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και “φωτογραφίζει” προφανώς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Κίεβο διαμηνύει ότι δεν είχε καμία σχέση με το αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο εικάζεται ότι σκοτώθηκε ο ιδρυτής και αρχηγός του μισθοφορικού στρατού Βάγκνερ που στις 24 Ιουνίου, προ δύο μηνών, έφτασε λίγα χιλιόμετρα πριν την εισβολή στη Μόσχα στην κορύφωση μιας ανταρσίας που είχε κάνει τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις μουδιασμένη.

Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι και οι δέκα που επέβαιναν στο αεροπλάνο σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη κοντά στη Μόσχα – και ότι μεταξύ των επιβατών ήταν ο Πριγκόζιν και το δεξί του χέρι Ντμίτρι Ούτκιν. Ρωσικές πηγές αναφέρουν επίσης, ότι η σορός του Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε στο νεκροτομείο από έναν από τους άνδρες του. Ο Πριγκόζιν φέρεται να αναγνωρίστηκε από ένα σημάδι στο χέρι του ενώ ο Ούτκιν από τα χαρακτηριστικά τατουάζ του.

Russian Telegram channel VChK-OGPU says that an eyewitness reported two explosions, resembling missile firing, sounded in the sky before Prigozhin’s plane went down.

“There were two shooting blasts. When I heard the first explosion, I just raised my head and I saw sparks… pic.twitter.com/xBeQZIhktW

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) August 23, 2023

Για το τι συνέβη, διατυπώνονται συνεχώς εικασίες

Στρατιωτικές πηγές του Ηνωμένου Βασιλείου είπαν στο BBC ότι η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB φέρει πιθανότατα την ευθύνη.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο ρωσικό κανάλι VChK-OGPU στο Telegram, το οποίο κοινοποίησε ο Ουκρανός Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, βλέπουμε τη στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου τύπου Εμπραέρ. Στη ρωσική δημοσίευση αναφέρεται ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε δύο εκρήξεις, που μοιάζουν με εκτόξευση πυραύλων, και ότι ακούστηκαν στον ουρανό πριν πέσει το αεροπλάνο του Πριγκόζιν.

“Υπήρξαν δύο εκρήξεις. Όταν άκουσα την πρώτη έκρηξη, σήκωσα το κεφάλι μου και είδα σπίθες” λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Και συνεχίζει: “Μετά την πρώτη έκρηξη, το αεροπλάνο άρχισε να βγάζει καπνούς και τη δεύτερη φορά, όταν έγινε έκρηξη, προφανώς, ήταν η μηχανή που είχε εκραγεί. Και το είδα να κάνει κύκλους και μετά, συνετρίβη”

Το παραπάνω βίντεο έχει επιβεβαιωθεί από το BBC. Η τοποθεσία είναι το χωριό Κουζενκίνο του Τβερ όπου κατέπεσε το αεροπλάνο.

Μία άλλη μαρτυρία που ενισχύει το σενάριο της “βόμβας”

Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται μια μαρτυρία που δημοσιεύθηκε στο ρωσικό ΜΜΕ rucriminal.info, έναν αποκαλυπτικό ιστότοτο που στοχεύει να ξεσκεπάσει τη διαφθορά στη Ρωσία και τις ελίτ που κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο.

s

Το δημοσίευμα αναφέρεται στα όσα φέρεται να είπε η Κριστίνα Ρασπόποβα, αεροσυνοδός του αεροσκάφους που είναι μεταξύ των δέκα νεκρών.

Η Ρασπόποβα φέρεται να επικοινώνησε με πρόσωπα της οικογένειάς της και να είπε ότι η πτήση θα είχε καθυστέρηση λόγω της ανάγκης για “τεχνικό έλεγχο” και ότι μια ομάδα τεχνικών προέβαινε σε μη προσδιορισμένες επιδιορθώσεις.

Είναι μια πληροφορία που ενισχύει τη φημολογία ότι μπορεί να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ιδιωτικό αεροπλάνο.

Πηγή: TheToc.gr

Related posts

Οι υγειονομικοί διεκδικούν 8,8 εκατ. ευρώ από 19 δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας

banks

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο 30 εταιρείες διαχείρισης πλοίων για πιθανές παραβιάσεις στο ρωσικό πετρέλαιο

banks

Ιταλία: Πορείες υπέρ του παλαιστινιακού λαού σε Ρώμη και Μιλάνο

banks

Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ

banks

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει οκτώ οικισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες

banks

Fed: Περαιτέρω σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών “βλέπουν” οι τράπεζες

banks