24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Καταλύτες εταιρικά αποτελέσματα και επιτόκια

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Καταλύτες εταιρικά αποτελέσματα και επιτόκια

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες των χρηματιστηρίων της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (12/2), καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη και τις προοπτικές των επιτοκίων.

Οι μετοχές που σχετίζονται με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και αυτοκίνητα καταγράφουν κέρδη, κινούμενα και τα δύο υψηλότερα κατά περίπου 0,7%.

Οι εταιρείες delivery Just Eat και Delivery Hero καταγράφουν τις κορυφαίες επιδόσεις, με άνοδο 6% και 4,4%, αντίστοιχα. Οι αναλυτές της Deutsche Bank αύξησαν την τιμή στόχο τους για το Just Eat, αλλά μείωσαν αυτή τους στο Delivery Hero, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά από ένα ισχυρό τέλος του Ιανουαρίου, ο περιφερειακός δείκτης κινείται υποτονικά τον Φεβρουάριο μέχρι στιγμής. Αυτό συμβαίνει παρά τις μεγάλες κινήσεις σε μεμονωμένες μετοχές, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να ανακοινώνονται. Αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν αναφορές από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Heineken, Airbus, Renault, Natwest και Commerzbank, μαζί με εταιρείες όπως οι Sony, Coca Cola και Airbnb.

Οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού, ώστε να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν όσον αφορά τα επιτόκια.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ θα δημοσιευτεί την Τρίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,41% στις 486,82 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,37% στις 16.990,33 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,37% στις 7.676,03 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 πέφτει 0,31% στις 7.570,09 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,07% στις 31.398 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,61% στις 9.957,50 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,57% στις 6.160,68 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Υποχωρούν οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- Το βλέμμα στα μάκρο

banks

Σημαντικά κέρδη στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

banks

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό

banks

Ευρωαγορές: Προσεκτικές οι κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή στα κέρδη μετά το πτωτικό διήμερο

banks