22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό

Άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινείται στη συνεδρίαση της Πέμπτης (7/3) η Wall Street, μειώνοντας τις απώλειες της εβδομάδας, χάρη στις νέες ελπίδες για χαλάρωση του πληθωρισμού, αλλά και στα κέρδη του τεχνολογικού τομέα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,42% στις 38.821,68 μονάδες, ο ευρύτερος S%P 500 σημειώνει άνοδο 0,69% στις 5.139,80 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite καταγράφει κέρδη 0,85% στις 16.167,26 μονάδες.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από μία κερδοφόρα συνεδρίαση, την Τετάρτη, και μια στροφή από τις διαδοχικές απώλειες που παρατηρήθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η Victoria’s Secret σημειώνει απώλειες 29,35% μετά τη δημοσίευση μικτών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων και την έκδοση απογοητευτικών προβλέψεων. Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Novo Nordisk σημειώνει άνοδο 8,74%, χάρη στα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών για μια θεραπεία παχυσαρκίας.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Fed, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε ότι τα επιτόκια βρίσκονται στο «ανώτατο σημείο για αυτόν τον κύκλο σύσφιξης». Ωστόσο, σημείωσε ότι η Fed δεν είναι έτοιμη να αρχίσει τις μειώσεις επιτοκίων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Πέμπτη, ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει σταθερά τα βασικά της επιτόκια, ενώ μείωσε τις προβλέψεις της για τον ετήσιο πληθωρισμό και την ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ένα θετικό σήμα στο μέτωπο του διεθνούς πληθωρισμού.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επόμενη εμφάνιση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, την Πέμπτη, τη δεύτερη από τις δύο εμφανίσεις του στο Καπιτώλιο αυτή την εβδομάδα. Την Παρασκευή, αναμένεται η πιο πρόσφατη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση για την κατάσταση στην αγορά εργασία, η οποία έχει επιδείξει ανθεκτικότητα παρά τα υψηλότερα επιτόκια.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #ανάκαμψη

Related posts

Ασιατικές αγορές: Απώλειες με τα βλέμματα σε τσιπ, ηλεκτρικά οχήματα

banks

Τρίτη διαδοχική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

«Φρένο» στο τριήμερο ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

banks

Ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά τα νέα για τα επιτόκια Fed-ΕΚΤ

banks

Η συμφωνία για το αμερικανικό χρέος… ηρεμεί τις ευρωαγορές

banks