17.3 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Ιράν: Τα πυραυλικά μας πλήγματα σε Ιράκ και Συρία έγιναν “για την ασφάλειά μας”

Το Ιράν δήλωσε την Τρίτη ότι εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά στόχων στο Ιράκ και τη Συρία για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ασφάλειάς του, καθώς και “για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι δήλωσε ότι η Τεχεράνη σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το “νόμιμο δικαίωμά της να αποτρέπει τις απειλές για την εθνική ασφάλεια”.

Η Γαλλία κατηγόρησε το Ιράν την Τρίτη ότι παραβίασε την κυριαρχία του Ιράκ, αφότου ο Στραρός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (το ιδεολογικά ενσωματωμένο στο καθεστώς τμήμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας) ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν ένα φερόμενο ως ισραηλινό “αρχηγείο κατασκοπείας” στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

“Τέτοιες ενέργειες αντιπροσωπεύουν κατάφωρες, απαράδεκτες και ανησυχητικές παραβιάσεις της κυριαρχίας του Ιράκ και επίθεση στη σταθερότητα και την ασφάλειά του, καθώς και στο Ιρακινό Κουρδιστάν εντός αυτού”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών. Οι ενέργειες αυτές “συμβάλλουν στην κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων και πρέπει να σταματήσουν”.

Related posts

Πρόσθετα έσοδα 1,4 τρισ. ευρώ έως το 2030 μπορούν να αποφέρουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες οι ψηφιακές υπηρεσίες

banks

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν “επαναλαμβάνει” στον Νετανιάχου την “ανησυχία” του για τη δημοκρατία στο Ισραήλ

banks

Προσγειώθηκε στο Καζακστάν ρωσικό όχημα καθόδου που επέστρεψε στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS Mαζί

banks

Τουλάχιστον 34.683 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας

banks

Αίγυπτος: Δεύτερο κομβόι με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας επιθεωρείται στη Ράφα

banks

Γερμανία: Δύσκολοι καιροί για συνταξιούχους

banks