19.2 C
Athens
May 10, 2024
Image default
WORLD

Οι μέτοχοι του 35% του διεθνές αεροδρομίου Χίθροου θα εκποιήσουν το μερίδιό τους από κοινού με τη Ferrovial

Μέτοχοι του Χίθροου, του μεγαλύτερου αερολιμένα της Βρετανίας, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν συνολικά το 35% του μετοχικού κεφαλαίου, προτίθενται να ασκήσουν τα δικαιώματα “tag along” για να πουλήσουν τις μετοχές τους μαζί με τη Ferrovial, δήλωσε την Τρίτη ο ισπανικός φορέας εκμετάλλευσης υποδομών.

Η Ferrovial, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης του 25% του μεριδίου της στο Χίθροου στο ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο Ardian και στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, δεν προσδιόρισε ποιοι είναι οι μέτοχοι του Χίθροου που είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από το Χίθροου.

Η Ferrovial κατέληξε σε συμφωνία πριν από δύο μήνες για την πώληση του μεριδίου της έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο PIF και την Ardian.

Η Heathrow Airport Holdings Limited ανήκει σε κοινοπραξία με επικεφαλής τη Ferrovial, ενώ η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ κατέχει το 20%, το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Caisse de depot et placement du Québec κατέχει το 12,62%, η GIC το 11,20%, το Australian Retirement Trust το 11,18%, η China Investment Corporation το 10% και το Universities Superannuation Scheme επίσης το 10%.

Related posts

Λάρι Σάμερς: Επικίνδυνα τα “Bidenomics” και πληθωριστικά

banks

Huawei: Οι κινεζικές εταιρείες ηγούνται στη μετάβαση στην εποχή της ευφυούς τεχνολογίας

banks

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 4,25%

banks

Προσφυγή Αμπράμοβιτς κατά των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος του

banks

Γαλλία: “Πρωτοφανής” καταδίκη του κράτους να αποζημιώσει θύματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

banks

Επιμένει η Ρωσία να “βλέπει” την Ουκρανία πίσω από το λουτρό αίματος στη Μόσχα

banks