17.3 C
Athens
May 13, 2024
Image default
WORLD

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην ανθρωπιστική βοήθεια που μπαίνει στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε απόψε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να επιθεωρεί την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Γάζα, μετά την υπερψήφιση, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μιας απόφασης που απαιτεί την ανεμπόδιστη πρόσβαση της βοήθειας αυτής “σε ευρεία κλίμακα” στον παλαιστινιακό θύλακα.

“Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά θα εξετάζει, για λόγους ασφαλείας, κάθε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα” ανέφερε ο υπουργός Έλι Κοέν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη επέκρινε την απόφαση που ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας επειδή δεν έκανε κάποια αναφορά στους ομήρους που κρατά η Χαμάς. “Το γεγονός ότι ο ΟΗΕ εστιάζει μόνο στους μηχανισμούς παροχής βοήθειας στη Γάζα είναι περιττό και αποκομμένο από την πραγματικότητα. Το Ισραήλ ήδη επιτρέπει τις παραδόσεις βοήθειας στην απαιτούμενη κλίμακα”, είπε ο Γκιλάντ Ερντάν. “Ο ΟΗΕ θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική κρίση των ομήρων”, πρόσθεσε.

Ο Ερντάν ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη σθεναρή υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη σύνταξη του ψηφίσματος, σημειώνοντας ότι με το κείμενο αυτό το Ισραήλ διατηρεί τη δυνατότητα να επιθεωρεί τη βοήθεια που εισέρχεται στον θύλακα.

Related posts

Ο Ισημερινός στις κάλπες: Περισσότεροι από 13 εκατ. ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για τον επόμενο ηγέτη της χώρας

banks

100 χρόνια από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας

banks

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις με drones στο Χάρκοβο και την Οδησσό

banks

Γέλεν: Κίνδυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα η ευρεία χρήση της AI από εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου

banks

H SEC… πήρε το όπλο της κατά των crypto: Μετά τη Binance, μήνυσε και την Coinbase

banks

Πολωνία: Αναπτύσσει επιπλέον 1.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

banks