17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

«Καμπανάκι» για τις επιπτώσεις του Flyover στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας

Προβληματισμό προκαλεί στους επιχειρηματίες του τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στους tour operators η αρνητική επίπτωση των εργασιών του Flyover στη Θεσσαλονίκη, μέσω της οποίας κατευθύνονται οι τουρίστες τόσο την Πιερία, όσο και στη Χαλκιδική.

Ο προβληματισμός αυτός ήταν ξεκάθαρος και μάλλον έντονος στο πλαίσιο της πρόσφατης μεγάλης τουριστικής έκθεσης Τουρισμού TTR στο Βουκουρέστι, ιδιαίτερα καθώς στην Έκθεση έγινε σαφές ότι η Ελλάδα παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων για τις διακοπές τους και φέτος, με πρώτη επιλογή τη Χαλκιδική, ενώ μεγάλος αριθμός Ρουμάνων επιλέγει και την Πιερία.

«Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής – τόνισε σχετικά ο πρόεδρός του και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος – βρίσκεται σε κάθε αγορά στόχο για την προώθηση της Χαλκιδικής και 15 συναπτά έτη στην TTR.

Αποτέλεσμα αυτού η Χαλκιδική να παραμένει πρώτος προορισμός για τους Ρουμάνους οδικούς τουρίστες για το 2024 και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία την νέα σεζόν που έρχεται.

Από 31 Μαρτίου 2024 οι αεροπορικές διαδικασίες άφιξης γίνονται πιο εύκολες για τους φίλους μας από τη Ρουμανία, καθώς τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ομόφωνα να άρουν τους ελέγχους στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα των χωρών Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Ο ΤΟΧ ανέλαβε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει μέσω ερώτησης της Ευρωβουλευτού κυρίας Σπυράκη στις 27/1 στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να υπάρξει νέα απόφαση για να οριστεί ημερομηνία της άρσης των ελέγχων στα χερσαία σύνορα κάτι το οποίο ενδιαφέρει άμεσα όλο τον οδικό τουρισμό.

Όσον αφορά την έναρξη της σεζόν (26/4) προέκυψαν συζητήσεις για το έργο του fly over και ενημερώσαμε τα τουριστικά γραφεία και τους εκπροσώπους τους για τις εναλλακτικές διαδρομές προσέγγισης του νομού μας».

«Οι εργασίες του Fly Over στη Θεσσαλονίκη «αγγίζουν» άμεσα την Πιερία», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, που εκτός από επαφές για την προβολή της Πιερίας στην TTR 2024 είχε και σημαντικές συναντήσεις με  κορυφαία στελέχη αεροπορικών εταιριών και tour operators με θέμα την αξιοποίηση εναλλακτικών διαδρομών των τουριστών στην Πιερία, εξαιτίας των προβλημάτων που είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν στις μετακινήσεις των τουριστών, από τις εργασίες του Fly Over στη Θεσσαλονίκη φέτος και τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η συνεργασία, οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, τους Δήμους Βόλου και Ζαγοράς Μουρεσίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας, τις όμορες Ενώσεις Ξενοδόχων (Λαμίας, Λουτρών Αιδηψού, Λάρισας, Τρικάλων κ.α.), ώστε μέσα από συνέργειες, να αναδειχθεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ως η αναγκαία εναλλακτική λύση για τους τουρίστες.

Related posts

Deloitte: 9 στις 10 επιχειρήσεις θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην καινοτομία – Οι μοχλοί ανάπτυξης και τα εμπόδια

banks

Νέο «σαφάρι» φορο-ελέγχων από την ΑΑΔΕ

banks

ΑΑΔΕ: Συμφωνία με Airbnb, Booking.com και VRBO

banks

Τρίμηνα έντοκα: Στο 3,83% το επιτόκιο – Προσφορές 1 δισ.

banks

Προκαταβολή έναντι της μελλοντικής σύνταξης: Προϋποθέσεις – Διαδικασία

banks

ΠΟΣΤ: Καθυστερημένη και υποχρηματοδοτούμενη η Καθολική Ταχυδρομική Υπηρεσία

banks