21.3 C
Athens
May 5, 2024
Image default
ECONOMY

Κατώτατος μισθός: Πότε θα αυξηθεί, πού θα φτάσει (infographic)

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Με στόχο από την 1η Απριλίου και μετά να διαμορφωθεί ο νέος κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Εργασίας καθόρισε πιο σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Σε ειδική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αντικαθίστανται όλες οι ημερομηνίες που είχαν καθοριστεί αρχικά στον σχετικό Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου. Έτσι, η έναρξη της διαδικασίας πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, με την αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού στους αρμόδιους φορείς. Όλα τα υπομνήματα και οι σχετικές τεκμηριώσεις, μαζί με την έκθεση των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων, πρέπει να σταλούν στο ΚΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κατώτατος μισθός είναι στα 780 ευρώ και επιδρά στις αποδοχές 600.000 εργαζομένων. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι είναι εφικτή μια αύξηση στα επίπεδα των 820 – 830 ευρώ, κάτι που αν συμβεί θα επιδράσει ανάλογα και στις τριετίες. Επίσημος στόχος της κυβέρνησης είναι σε ορίζοντα 4ετίας να φτάσει στα 950 ευρώ.

Η Ναυτεμπορική παρουσιάζει σε ένα infographic όλη τη διαδικασία.

Related posts

Παράταση προθεσμιών για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

banks

«Επιταγή ακρίβειας»: Έως την Πέμπτη οι αιτήσεις για τα 250 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

banks

ΤΑΙΠΕΔ: Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης

banks

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει γενικευμένη αισχροκέρδεια στην αγορά

banks

Χ. Θεοχάρης: Οι επόμενες 4 εβδομάδες είναι κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό

banks

ΤτΕ: Μείωση 591 εκατ. ευρώ στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων

banks