23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
BUSINESS

Κοινοπραξία Quilvest με Dromeus για επενδύσεις 100 εκατ. στα logistics

Η Quilvest Capital Partners (“Quilvest”), παγκόσμια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, και η Dromeus Capital Group (“Dromeus”), εταιρεία διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων με εξειδίκευση στα ελληνικά εμπορικά ακίνητα, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους μέσω κοινοπραξίας (η “Κοινοπραξία”), με σκοπό την επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ στην απόκτηση και ανάπτυξη βιομηχανικών ακινήτων και ακινήτων logistics σε όλη την Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ανέγερση και διαχείριση σύγχρονων, βιώσιμων κτηρίων, η κοινοπραξία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών logistics που τηρούν τα υψηλότερα πρότυπα ESG, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Ενδεικτικά, προβλέπεται η χρήση βιώσιμων υλικών κατασκευής, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς και η εγκατάσταση σημείων φόρτισης για την τροφοδοσία ηλεκτρικών οχημάτων.

Με βάση την επιτυχία μιας πιλοτικής επένδυσης που ολοκληρώθηκε το 2022, η κοινοπραξία βρίσκεται σήμερα στη διαδικασία ανέγερσης του πρώτου της έργου -μιας αποθήκης 42.000 τ.μ. με πιστοποιητικό LEED Gold στην Ελευσίνα, στη Δυτική Αττική.

Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια επέκτασης της επένδυσης κατά 30.000 επιπλέον τετραγωνικά -με προγραμματισμό υλοποίησής τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η περιοχή της Δυτικής Αττικής τείνει να καταστεί κύριος κόμβος logistics της Αθήνας, καθώς προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό, στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε, στο λιμάνι του Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Αθηνών.

Η αγορά logistics της Αττικής, τροφοδοτούμενη από την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα και την αυξανόμενη σημασία του λιμανιού του Πειραιά ως πύλης εισόδου στην Ευρώπη για το παγκόσμιο εμπόριο, ήδη παρουσιάζει σημαντικά μεγέθη ανάπτυξης, θέτοντας έτσι ισχυρά θεμέλια για την περαιτέρω άνοδό της.

Η έλλειψη ωστόσο σύγχρονων αποθηκών υψηλών προδιαγραφών, ικανών να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ενοικιαστών όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, έχει οδηγήσει σε πολύ υψηλές πληρότητες στις λίγες υπάρχουσες, και σε σημαντική αύξηση του επιπέδου των ενοικίων, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.

Η Quilvest, κύριος εταίρος της Κοινοπραξίας, έχει πετύχει σε παγκόσμια βάση διακεκριμένο ιστορικό συνεργασιών με εταίρους επενδυτές και διαχειριστές πετυχημένους σε τοπικό επίπεδο για την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών, σε τομείς με ισχυρά θεμελιώδη χαρακτηριστικά και δυνατότητες ανάπτυξης. Στον τομέα των logistics και των βιομηχανικών κτηρίων, η Quilvest έχει από το 2015 αποκτήσει περίπου 700 χιλ. τ.μ. ακινήτων και έχει επιδείξει επιτυχημένη εμπειρία στη συγκέντρωση και την έξοδο από χαρτοφυλάκια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο Μιχάλης Κανδαράκης, εταίρος και Co-Head of Real Estate της Quilvest, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τη Herod, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα logistics σημαντικής κλίμακας με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Αποτελεί φυσική προέκταση μιας, σχεδόν, 10ετούς πορείας επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανίας και των logistics στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε την αυξανόμενη οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της Ελλάδας, με την ανάπτυξη αποθηκευτικών χώρων που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα αποδοτικότητας και ESG. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία μας με την ταλαντούχα ομάδα της Dromeus».

Ο Αχιλλέας Ρίσβας (φωτ.), διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Dromeus Capital Group, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη σύσταση της κοινοπραξίας Herod, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων κτηρίων logistics. Η αυξημένη ζήτηση για σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά τέτοιων κτηρίων αποτελεί το επίκεντρο της επενδυτικής μας στρατηγικής. Με τη μακρά εμπειρία και την τεχνογνωσία της, η Quilvest αποτελεί ισχυρό σύμμαχο στο όραμά μας να ανασχηματίσουμε τον τομέα των logistics στην Ελλάδα».

Related posts

Νέος CEO στην Angelini Pharma

banks

ΤΕΜΕΣ: Στρατηγική συνεργασία με Premia Properties και Ελληνικά Οινοποιεία

banks

ΕΒΕΑ: Πρόσκληση για ενίσχυση γυναικείων startups

banks

Public: Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ σε νέα καταστήματα «Public + home»

banks

Στη Uni Systems η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών VDI για το Κτηματολόγιο

banks

Intrakat: Κύριος ανάδοχος για την κατασκευή του Riviera Tower στο Ελληνικό

banks