22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Κτηματολόγιο: Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία τoυ υποκαταστήματος Θήβας

Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία τoυ υποκαταστήματος Θήβας του Ελληνικού Κτηματολογίου. Μετά την κατάργηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Θήβας  και του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Θεσπιών, το υποκατάστημα Θήβας υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Στερεάς Ελλάδας του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, ΔΑΦΝΗΣ, ΚΛΕΙΔΙΟΥ, ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, ΠΥΛΗΣ, ΣΚΟΥΡΤΩΝ, ΣΤΕΦΑΝΗΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ, ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΜΑΤΟΣ, ΑΣΩΠΙΑΣ, ΕΛΕΩΝΟΣ, ΘΗΒΑΙΩΝ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΛΕΥΚΤΡΩΝ, ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ (Τ.ΑΝΘΗΔΩΝΑΣ), ΛΟΥΤΟΥΦΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ, ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ, ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ΤΑΝΑΓΡΑΣ, ΥΠΑΤΟΥ, ΑΣΚΡΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΑΣ), ΒΑΓΙΩΝ, ΘΕΣΠΙΩΝ, ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ,  ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ της Π.Ε. Βοιωτίας.

Μετά και την ένταξη των παραπάνω υποθηκοφυλακείων στο Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, λειτουργούν 14 από τα 17 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία και 60 από τα 75 υποκαταστήματα τους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα προχωρά η ολοκλήρωση της οριστικής δομής.

Με την έναρξη της λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων, μετά την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, σχεδόν το σύνολο των λειτουργιών του Κτηματολογικού Γραφείου θα πραγματοποιείται ψηφιακά.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες

  • Η καταχώριση συμβολαίων από πολίτες και επαγγελματίες, καθώς και η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση θα μπορούν να γίνονται και ψηφιακά.
  • Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ κτηματολογικό διάγραμμα) θα πραγματοποιούνται και θα παραλαμβάνεται μόνο ψηφιακά (7/24).
  • Το πρωτόκολλο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό.
  • Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και στις αιτήσεις καταργούνται.
  • Οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω POS.
  • Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων θα κατατίθενται ηλεκτρονικά.

Related posts

Υπερταμείο: Δύο πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα

banks

ΟΔΔΗΧ: Στο 3,15% η απόδοση των εξάμηνων εντόκων γραμματίων

banks

Πυρόπληκτοι-arogi.gov.gr: Ανάρτηση Μητσοτάκη και βίντεο με οδηγίες για συμπλήρωση της αίτησης

banks

Μόνιμα τα μέτρα κατά της ακρίβειας, στο «μικροσκόπιο» η εφαρμογή τους

banks

Αύξηση στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών το 10μηνο του 2023

banks

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία με επικίνδυνους διαλύτες για νόθευση καυσίμων

banks