16.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Κυπριακό και ενεργειακή συνεργασία στη συνάντηση Μητσοτάκη – Δημητρίου

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι νεότερες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι κοινές προκλήσεις και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδική αναφορά έγινε στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, ιδιαίτερα στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου για την εφοδιαστική ασφάλεια της Ευρώπης.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τη διαρκή συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και του ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και για τους βέλτιστους τρόπους προώθησης των θέσεών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα.

Με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού @AnnitaDemetriou συζητήσαμε για τις νεότερες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για τη διαρκή συνεργασία ΝΔ και ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. https://t.co/XYR2ZurZwf pic.twitter.com/oRJDTiw4Vh

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) August 2, 2023

Συναντήσεις με Δένδια, Πιερρακάκη, Σκρέκα

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρο του ΔΗΣΥ είχε μία σειρά συναντήσεων με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η Αννίτα Δημητρίου συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Στόχος η αλληλοενημέρωση, η εμβάθυνση σχέσεων και συνεργασιών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών», αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της.

#Αθήνα @DISY1976 🇨🇾🇬🇷 Εποικοδομητικές συναντήσεις με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης. Στόχος η αλληλοενημέρωση, η εμβάθυνση σχέσεων και συνεργασιών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

🔹️Με Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια @NikosDendias συζητήσαμε τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα… pic.twitter.com/4hvl0XrmIr

— Annita Demetriou (@AnnitaDemetriou) August 2, 2023

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο Unesco: «Απαράδεκτο να μην τηρούνται από όλα τα κράτη μέλη οι αρχές της σύμβασης»

banks

Έκτακτο: Στις 11 οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό

banks

Μαξίμου και Μητσοτάκης δεσμεύονται, βουλευτές παραπλανούνται – Δικαστική απόφαση τους τινάζει στον αέρα

banks1

Ποιος είναι ο Σταύρος Μπένος – Αξιοσημείωτο το έργο του στην Καλαμάτα

banks

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Αρμενίων: 106 χρόνια μετά, θυμόμαστε, αφυπνιζόμαστε και συνεργαζόμαστε

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η βόλτα στην Καλαμαριά και η συνάντηση με ηλικιωμένη που δεν έκανε το εμβόλιο

banks