18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Κ. Σκρέκας: Στις 13 Μαρτίου το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Το «Καλάθι της Σαρακοστής» θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, το Καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι και φυσικά χαλβάς.

Το Σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα. Επίσης ο Κ. Σκρέκας, δήλωσε ότι εκτός από τις παρεμβάσεις με τα «καλάθια» συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα «που είναι διπλάσια του προσδοκώμενου οφέλους».

Ο κος Σκρέκας σημείωσε πως σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας.

Μειώσεις τιμών

Εν τω μεταξύ, κατά τον κ. Σκρέκα συνεχίζονται οι μειώσεις στις τιμές στο σούπερ μάρκετ. Περίπου 4.000 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων, κυρίως καθαριστικά σπιτιού, απορρυπαντικά ρούχων, σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες, βρεφικό γάλα και οδοντόκρεμες καταγράφουν μειώσεις 15% έως 30% στις αρχικές τιμές.

Πιο αναλυτικά:

  • πάνες: 18,1%
  • σαμπουάν & αφρόλουτρα: 17%
  • απορρυπαντικά ρούχων: 15,6%
  • βρεφικό γάλα: 15%
  • σαπούνια: 12,7%

Υπενθυμίζεται πως πλέον οι εκπτώσεις, δηλαδή το 1+1, το 2 +1 το μείον 50%, όλα αυτά θα υπολογίζονται επί των νέων μειωμένων τιμών.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το μήνα Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα διατηρήθηκε για ακόμη ένα μήνα σε υψηλά επίπεδα, στο 5,8%.

Related posts

Σε αρνητικό έδαφος ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

banks

Δήμος Ρεθύμνου: Προχωρά η δημοπράτηση έργων προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ

banks

Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων με click away την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

banks

Οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 7-11 Αυγούστου

banks

Δήμος Μυκόνου: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021- Εντυπωσιακή η μείωση των εσόδων

banks

Ε.Ε.: Οι αλλαγές που έρχονται στη σήμανση του μελιού, των χυμών και των μαρμελάδων

banks